Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Για Δρόμους Που Δε Θέλησα Στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι....


Mάσκα δεν έχω να Γυρνώ
στο Καρναβάλι ετούτο
μόνο μια Απόχη να Τρυγώ
της Θάλασσας την Πονηριά
και της Σιωπής τον Πλούτο.
Σκουπίδι η Σκέψη την Πετώ
τη Λογική Απαρνιέμαι,
μ' ένα Σαράκι Αρμένικο
για Δρόμους που δε Θέλησα
στις Χαραυγές Ξεχνιέμαι.ΙΠΠΟ!

5 σχόλια:

PISTOS 788 είπε...


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαου Σακελλαρίου πριν από λίγα λεπτά.

Με μια βαρυσήμαντη δήλωση η οποία μεταδόθηκε σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του ΣτΕ προειδοποίησε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, κάτι που -όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου- θα έχει αποτέλεσμα «την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων». Με μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τα Μνημόνια ο Ν.Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο σημαντικών προβλημάτων της χώρας.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών της εποχής των μνημονίων, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για «πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού» και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

«Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου εξηγώντας το σκεπτικό των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

PISTOS 788 είπε...

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ:

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει, πλέον, να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα.

Η σημερινή απόφασίς μου – έστω και αν απέχει λίγες μόνον ημέρες από την υποχρεωτική αποχώρησή μου από την υπηρεσία δεν παύει - όσο επιβεβλημένη και αν είναι - να αποτελεί μία πολύ επώδυνη απόφαση, για μένα που διανύω το 42ο έτος της δικαστικής μου σταδιοδρομίας, έχοντας αφιερώσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου στην υπηρεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έναν θεσμό, τον οποίο αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, διότι δεν αποχωρώ αμαχητί, αφού όλα αυτά τα χρόνια αγωνίσθηκα, με τη βοήθεια του Θεού, τον αγώνα τον καλό.

Τη στιγμή, όμως, αυτή η σκέψις μου στρέφεται στους απλούς πολίτες, που είναι τα θύματα των μνημονίων και της κλιμακούμενης επικυριαρχίας του οικονομικού παράγοντος επί του θεσμικού, οι αντοχές των οποίων συνεχώς δοκιμάζονται από τα αλλεπάλληλα οικονομικά μέτρα, που λαμβάνονται με την επίκληση του λεγομένου δημοσιονομικού συμφέροντος και που συνεπάγονται υπέρογκες γι αυτούς επιβαρύνσεις, λόγω του σωρευτικού τους χαρακτήρος.

Ήδη, από την εποχή του πρώτου μνημονίου, ορισμένοι συνάδελφοί μου μεταξύ των οποίων και εγώ, είχαμε, με τις μειοψηφίες μας επισημάνει, τη μή συμβατότητα των ρυθμίσεων του μνημονίου με το Σύνταγμα και είχαμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε, για την επερχόμενη πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, που επηρέασε, καίρια, το σύνολο σχεδόν της κρατικής δράσεως και σηματοδότησε την συνακόλουθη υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και του Κοινωνικού Κράτους.

PISTOS 788 είπε...

α χρόνια που ακολούθησαν, οι αντοχές όλων μας δοκιμάσθηκαν ακόμη περισσότερο από τα νεώτερα μνημόνια που επέβαλαν τη λήψη και νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων, που συνοδεύθηκαν από τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι καταστάσεις αυτές, οδήγησαν το Δικαστήριο στην έκδοση σειράς αποφάσεων της Ολομελείας του σχετικά με την μή περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την θεσμική θωράκιση των προσώπων, που είναι επιφορτισμένα με βασικές αποστολές του Κράτους, όπως η εθνική άμυνα, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και η δικαιοσύνη.

Φρονούμε, ότι τα δικαστικά αυτά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν με αυτά, δέν μπορούν, χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα, να αγνοηθούν ούτε, πολύ περισσότερο, να παρακαμφθούν από το νομοθέτη, με το πρόσχημα της καταρτίσεως ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος μέσω του επανυπολογισμού όλων, των μέχρι σήμερα, απονεμηθεισών συντάξεων - πράγμα που θέτει τους ήδη συνταξιούχους σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας, κατά παράβαση της αρχής της εμπιστοσύνης - και μέσω της εισαγωγής, σε συνάρτηση, πάντοτε, με τον επανυπολογισμό, ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εφεξής απονεμομένων συντάξεων, μέτρα που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε περαιτέρω μείωση του ύψους των συντάξεων, το οποίο, όμως, έχει ήδη διαμορφωθεί, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές τους, σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Σε αντίθετη περίπτωση, εκτιμούμε, ότι είναι πλέον ή ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεως του ύψους των απονεμομένων συντάξεων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.Αναμφιβόλως, ευρισκόμεθα προ μιας πολύ δυσχερούς καταστάσεως, η οποία, όμως, ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για μία ακόμη φορά, από την ανεξάρτητο ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία μετακυλίεται, παγίως, από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, η επίλυσις των πιο σημαντικών προβλημάτων της Χώρας.

Εκφράζουμε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι « έχουν γνώσιν οι φύλακες» και ότι οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική παράδοση του Σώματος.

Επομένως, πρέπει όλοι να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμεθα την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, τελούντες πάντοτε εν πλήρη επιγνώσει του γεγονότος, ότι «Υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας».

Αθήνα, 16 Μαΐου 2018

Νικόλαος Καρόλου Σακελλαρίου
Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας»

Iππο είπε...

ο κόσμος φλέγεται

αλλά αυτές οι φλόγες δεν είναι καινούριες στους νεκρούς μας
οι νεκροί μας κλάψανε την τελευταία τους προσευχή σ'αυτές τις φλόγες
οι νεκροί μας τραγούδησαν το τελευταίο τους νανούρισμα σ'αυτές τις φλόγες
οι νεκροί μας προσευχήθηκαν στον προδότη Θεό μας σ'αυτές τις φλόγες
οι νεκροί μας ψιθύρισαν το τελευταίο αντίο στη μητέρα τους
σ'αυτές τις φλόγες

''της είπα, μάνα, μη σκιάζεσαι, θα γυρίσουμε, έχε γεια μάνα!''

οι νεκροί μας άρπαξαν τα παιδιά τους κοντά
ο κόσμος φλέγεται

"τα παιδιά μου, καλέ, μην είδατε τα παιδιά μου
για όνομα του Θεού
ωχ, μου το πήρανε και τι να θέλω τη ζωή
τα παιδιά μου!
τα παιδιά μου!"

βάζει μια τρεχάλα
για την θάλασσα
πέφτει και πνίγεται

οι νεκροί μας είδαν τις κόρες τους
να κατακρεουργούνται, να βιάζονται, να κακοποιούνται
ενώ αυτές οι φλόγες ακόμα άναβαν

οι νεκροί μας είδαν ένα τσεκούρι να αφαιρεί το κρανίο της μάνας τους και να το στεφανώνουν πάνω σε μια ξύλινη σούβλα
ενώ αυτές οι φλόγες συνέχιζαν να είναι αναμμένες

οι νεκροί μας παρακολουθούσαν ενώ βγάζανε
τη γλώσσα και τα μάτια του Χρυσοστόμου,
ενώ σπάγανε ένα ένα τα δόντια και τα δάχτυλά του,
στο γέλιο και τη χαρά αυτών των φλογών.

"αρπάξανε από την τετράδα μας
του σκίσανε την κοιλιά με μια μαχαιριά
τον βάλανε και πάτησε κρατώντας
τ'άντερά του στα χέρια"

οι νεκροί μας είδαν τις αδερφές τους να τις περιχύνουν με πετρέλαιο και να τσιρίζουν με λιωμένο δέρμα
ο κόσμος φλέγεται
ο κόσμος ο οποίος φλέγεται

"Για όνομα του Χριστού μη μας αφήσετε
έχουμε μωρά μαζί μας, έχουμε γερόντους, κορίτσια...
είστε υπεύθυνοι! Ναύαρχε! Ναύαρχε!

Φωτιά! φωτιά!''

οι νεκροί μας τραβήχτηκαν αναγκαστικά σε πορείες
μέσα στον ήλιο της ερήμου
για εβδομάδες μέχρι που ο ήλιος έκαψε τα πνευμόνια τους
και όταν οι φλόγες έκαναν το εσωτερικό του στόματός τους εξωτερικό και σκίσανε τα χείλη τους, ακούσαμε την τελευταία τους προσευχή
Κύριε, Θεέ, δείξε έλεος, σε παρακαλούμε, στις ψυχές μας!

μας προδώσανε, μας ξεπουλήσανε
πανάθεμά τους!
Ναύαρχε... τι κάνεις;
Ναύαρχε... σώστε μας!

Φωτιά! φωτιά!

Είδαν τον κόσμο να φλέγεται
θαμμένοι, όχι ακόμη πεθαμένοι μέσα στους λάκκους χαραγμένα:

Γκιαούρη, προδότη: Ο Θεός μας σε έχει διαλέξει για να πεθάνεις''

Γονάτισε κάτω!
Και γονατίζει
Ξεγυμνώσου!
Και ξεγυμνώνεται
Άνοιξε τα σκέλια σου!
Και τ'ανοίγει
Χόρεψε!
Και χορεύει.
Φτύσε την τιμή σου και την πατρίδα σου!
Και φτύνει
Απαρνήσου την πίστη σου!
Και την απαρνιέται

και τώρα οι αδιάβαστοι νεκροί μας έχουν διατάξει να πούμε:
αυτός είναι ο τάφος μου, το ιερό μου κρεβάτι
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το πάρεις
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
δεν μπορείς να διαγράψεις τους νεκρούς
γιατί τώρα έχουμε διαταχτεί
να καταγράψουμε τα ονόματά τους, τους αριθμούς τους,
να δώσουμε την ημερομηνία γέννησής τους, την επίγειά τους πόλη, το πατρώνυμό τους, την γλυκύτητα
των ματιών της μητέρας τους

Αντίο
https://www.youtube.com/watch?v=T7ZmK6DKDs8

PISTOS 788 είπε...

Iππο!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

ΔΥΝΑΜΙΣ...

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (5) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (58) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ... (13) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (2) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (24) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (28) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟ... (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΡΓΗ. (1) ΟΥΑΙ (2) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (60) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΟΝΟΣ... (1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (2) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (53) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. (1) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (4) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (1) ΤΟΓΙΟ; (18) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (6) UFOs (8)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.