Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΖΗΤΩ-ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑ ΟΡΝΕΟ...


"Ξέρεις, Ανθρωπάκο, πως θα ένιωθε ένας αητός άμα έκλωθε αυγά μιας κότας; Αρχικά ο αητός νομίζει ότι θα κλωσσήσει μικρά αετόπουλα που θα μεγαλώσουν. Μα εκείνο που βγαίνει από τα αυγά δεν είναι παρά μικρά κοτόπουλα. Απελπισμένος ο αητός εξακολουθεί να ελπίζει πως τα κοτόπουλα θα γίνουν αητοί. Μα που τέτοιο πράμμα! Τελικά δε βγαίνουν παρά κότες που κακαρίζουν. Όταν ο αητός διαπιστώνει κάτι τέτοιο βρίσκεται στο δίλημμα αν πρέπει να καταβροχθίσει όλα τα κοτόπουλα και τις κότες που κακαρίζουν. Μα συγκρατείται. Κι' ό,τι τον κάνει να συγκρατηθεί είναι μια μικρή ελπίδα• πως ανάμεσα στα τόσα κοτόπουλα, μπορεί κάποτε να βρεθεί ένα αητόπουλο, ικανό σαν εκείνον τον ίδιο, ένα αητόπουλο που από την ψηλή φωληά του θ' ατενίζει μακριά κόσμους καινούριους, σκέψεις καινούριες, καινούρια σχήματα ζωής. Μόνο αυτή η ανεπαίσθητη ελπίδα κρατάει το λυπημένο, τον αποξενωμένο αητό από την απόφασή του να φάει όλα τα κοτόπουλα και όλες τις κότες που κακαρίζουν, και που δεν βλέπουν ότι τα κλωσσάει ένας αητός, δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σ' ένα ψηλό, απόμακρο βράχο, μακριά από τις υγρές και σκοτεινές κοιλάδες. Δεν ατενίζουν την απόσταση, όπως κάνει ο απομονωμένος αητός. Μόνο καταβροχθίζουν και καταβροχθίζουν, όλο καταβροχθίζουν ό,τι φέρνει ο αητός στη φωλιά.


Οι κότες και τα κοτόπουλα άφησαν τον αητό να τα ζεστάνει κάτω από τα μεγάλα και δυνατά του φτερά όταν απ' όξω κροτάλιζε η βροχή και αναβροντούσαν οι καταιγίδες που 'κείνος άντεχε δίχως καμμιά προστασία. Όταν τα πράμματα γίνονταν σκληρότερα, του πέταγαν μικρές μυτερές πέτρες από κάποια ενέδρα για να τον χτυπήσουν και να τον πληγώσουν. Όταν ο αητός αντιλήφθηκε την κακοήθεια ετούτη, πρώτη του αντίδραση ήταν να τα ξεσχίσει σε χίλια κομμάτια. Μα το ξανασκέφτηκε κι' άρχισε να τα λυπάται. Κάποτε, έλπισε, θα βρισκόταν - έπρεπε να βρεθεί - ανάμεσα στα τόσα κοντόφθαλμα κοτόπουλα που κακάριζαν και καταβρόχθιζαν ό,τι έλαχε μπροστά τους, ένας μικρός αητός σαν τον ίδιο του τον εαυτό.


Ο μοναχός αητός μέχρι σήμερα δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα. Κι' εξακολουθεί να κλωσσάει κοτόπουλα.
Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι' έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και ν'ασαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπειριά σιτάρι. Σ' έμαθαν και να ορύεσαι "Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!". Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι' ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσσάνε τα κοτόπουλά σου." Βίλχελμ Ράϊχ (απόσπασμα)ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ.



ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΗ...
ΚΑΠΟΙΟΣ-ΑΓΙΟΣ!





Ποιον συμφέρει η λαίλαπα των αποκλειστικών ειδήσεων για εκτελέσεις της Σέκτας τις μέρες που αλωνίζουν στο Αιγαίο τα ξένα ωκεανογραφικά, την ώρα που καταργούνται αμετάκλητα ζώνες κυκλοφορίας αεροπλάνων, την ώρα που διαλύονται και ισοπεδώνονται οι εργαζόμενοι, ξέπνοοι προς το παρόν από τη συντριβή των δικαιωμάτων τους;

Το σίγουρο είναι πως τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται τις δύο ημέρες με την υπόθεσή σας. Εκπληκτική «επιτυχία» όσον αφορά τουλάχιστον την ανταπόκριση του κάθε είδους Τύπου.

Όλοι αυτοί πέρασαν σε τρίτη μοίρα, ξεχνώντας πως τέτοιες μέρες κάτι συνέβη στην Κύπρο το ’74, επίσης πως τώρα δα ακριβώς κάτι συμβαίνει κάτω από το Καστελόριζο, με τους Τούρκους πάλι να πηγαινοέρχονται στην υφαλοκρηπίδα του νησιού.

Μια ματιά να ρίξουμε όμως ειδικά σ’ αυτό το τελευταίο. Θα γνωρίζετε πως «Κυριαρχικό Δικαίωμα» είναι εκείνο το οποίο δεν επιδέχεται διαπραγμάτευσης. Ως τέτοιο έχει χαρακτηριστεί και είναι το δικαίωμα που έχει κάθε χώρα στην υφαλοκρηπίδα της. Αυτό το δικαίωμα αμφισβητεί έμπρακτα η Τουρκία στα νησιά μας και τώρα με το Πίρι Ρέις και χθες με το άλλο και προχθές με ένα άλλο βορειότερα και πιο πίσω στα Ίμια…. Ενώ μόλις γράφονται αυτές οι γραμμές, μαθαίνουμε πως βγήκε πάλι το «Τσεσμέ» αυτή τη φορά εκεί γύρω στη Σαμοθράκη εφτά μόλις μίλια από την Αλεξανδρούπολη…. και πάει λέγοντας.

Είναι τυχαίο που κάθε φορά σχεδόν που συμβαίνουν τέτοια, η μεν ελληνική κυβέρνηση τηρεί «χαμηλούς τόνους» -έτσι ερμηνεύεται η ενδοτική πολιτική- παράλληλα δε έρχεται ένα συμβάν, όπως η εκτέλεση του δημοσιογράφου, να απασχολήσει την κοινή γνώμη ξεχνώντας υφαλοκρηπίδες και δικαιώματα και γκρίζες ζώνες και εναέριους χώρους;

Και πώς να σας αποκαλεί κανείς συμπολίτες; Συντρόφους μήπως, εν τάξει αλλά ποιανών σύντροφοι είστε, συναγωνιστές ίσως, αλλά και πάλι ποιοι είναι οι υπόλοιποι που αγωνίζονται μαζί σας, αγωνιστές πιθανόν, αλλά εναντίων ποιων και υπέρ ποιων αγωνίζεστε; Και είναι τρόπος αυτός με τις εκτελέσεις, ή τις μπόμπες, δεν υπάρχει δηλαδή άλλος πιο πρόσφορος και δοκιμασμένος; Ή μήπως η έκφραση «τρομοκράτες» σάς είναι επιθυμητή;

ΠΗΓΗ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

ΟΡΝΕΑ Η ΑΕΤΟΙ...

18 σχόλια:

PISTOS788 είπε...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΩΚΡΑΤΗ...

ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ...

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

ANAZHTHΣH είπε...

Μπόλιασε τα παιδιά Σου με γονίδια αετού και μην τα αφήνεις στη μοίρα του κοτόπουλου.
Και μπες κι Εσύ μπροστά τους οδηγός ψηλών κορυφών...

Ανώνυμος είπε...

Ζουμε στην αλλοκοτη διασταση του φοβου... Σε συχνοτητα κακη του συμπαντος Δεν μπορει να υπαρχει μονο αυτο (η πεινα , ο φοβος, η κακια, η τρελλα, η αρρωστια, η αβεβαιοτητα)
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΘΕΙΚΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΩΤΕΡΟ
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΦΤΟΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΨΕΥΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ
ΑΣ ΓΙΝΩ ΛΟΥΣΤΡΟΣ ΕΚΕΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ...
TRINITY

PISTOS788 είπε...

ANAZHTHΣH

Και μπες κι Εσύ μπροστά τους οδηγός ψηλών κορυφών...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ!

PISTOS788 είπε...

TRINITY

ΑΣ ΓΙΝΩ ΛΟΥΣΤΡΟΣ ΕΚΕΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΟΗΘΟΣ ΣΟΥ...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΞΕΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΝΙΤΑΚΙ ΜΟΥ!

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Θεριά είναι τα πάθη μας,.... η λησμονιά μας και αετοί τα όνειρά μας!
Θα γιάνει ο τόπος τούτος ο ευλογημένος, με εμάς ή και χωρίς εμάς,... με πόνους γίνεται η γέννα και όσοι είναι εξασκημένοι θα αντέξουν.
Εδώ η μάχη, .....Επάνω το τραπέζι των εκλεκτών!
Ειρήνη στις καρδιές,...... Ειρήνη!

PISTOS788 είπε...

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σωκράτη μας,

πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.

Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθειά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.

Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ...

PISTOS788 είπε...

BornGR

με πόνους γίνεται η γέννα και όσοι είναι εξασκημένοι θα αντέξουν.

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΕΔΩΣΕΣ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ...

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

zkcome είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΙΔΟΥ ΝΕΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΤΙΖΩ ΚΑΙ ΝΕΑΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥΝ.
ΑΛΛ ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΤΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΙΔΟΥ ΚΤΙΖΩ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΓΑΛΛΙΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΗΣ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΝ.
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΓΑΛΛΕΣΘΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΥΣΘΗ ΠΛΕΟΝ ΕΝ ΑΥΤΗ ΦΩΝΗ ΚΛΑΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΚΡΑΥΓΗΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ΒΡΕΦΟΣ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΕΡΩΝ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΕΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ ΕΚΑΤΟΝ ΕΤΩΝ Ο ΔΕ ΕΚΑΤΟΝ ΕΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΤΕΥΣΕΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΦΑΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟΝ ΑΥΤΩΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΤΙΣΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΤΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΦΑΓΗ ΔΙΟΤΙ ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙ ΠΑΛΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΟΠΙΑΖΕΙ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΟΥΔΕ ΘΕΛΟΥΣΙ ΤΕΚΝΟΠΟΙΕΙ ΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑ ΤΩΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ.
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΞΩΣΙΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΠΟΚΡΙΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΛΑΛΟΥΣΙΝ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΚΟΥΕΙ.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΙΟΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΟΣΚΕΣΘΑΙ ΟΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΡΩΓΕΙ ΑΧΥΡΟΝ ΩΣ Ο ΒΟΥΣ, ΑΡΤΟΣ ΔΕ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ. ΕΝ ΟΛΩ ΤΩ ΑΓΙΩ ΜΟΥ ΟΡΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΣΙ ΚΑΜΝΕΙ ΖΗΜΙΑΝ ΟΥΔΕ ΦΘΟΡΑΝ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ.

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Όσοι έχουν βιώσει την ανάσα του Θανάτου σε αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο της ψυχής αυτών των "Ανθρώπων"!
Δικαίωση δεν υπάρχει απο τα αντανακλαστικά των ιδανικών της κοινωνίας.
Ευχή να στηρίξει Ο Κύριος αυτή την Μάνα και την οικογένεια!

PISTOS788 είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ-ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: 150 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ 80 ΑΦΓΑΝΟΙ! ...

Όπως όλοι οι Έλληνες φέτος και εμείς είμαστε προβληματισμένοι με τα οικονομικά μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν δάνειο για κατοικία, άλλοι δάνειο επισκευής, άλλοι σπουδάζουν παιδιά μακριά από την Αθήνα με όλα τα σχετικά έξοδα (σπίτι, λογαριασμοί, σίτιση αφού το φιλεύσπλαχνο κράτος μας δεν έχει βάλει ακόμα ποσοστώσεις της τάξεως 10 ντόπιοι προς τρεις ξένους που ισχύει σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τις δημόσιες παροχές. Έτσι στις φοιτητικές εστίες το μοναδικό κριτήριο είναι η πολυτεκνία - ευτυχώς δεν καταργήθηκε ακόμα - και η φορολογική δήλωση του γονέα με αποτέλεσμα οι Αλβανοί φοιτητές να έχουν κάνει κατάληψη στις φοιτητικές εστίες αφού οι γονείς τους δηλώνουν μηδαμινό εισόδημα. Το αποτέλεσμα είναι να αιμορραγεί οικονομικά η ελληνική οικογένεια που σπουδάζει παιδιά μακριά).

Μέσα στα προηγούμενα αν προσθέσουμε τη γενική ακρίβεια, με αυτή την οικονομική κρίση δεν περισσεύουν χρήματα για διακοπές κι έτσι φέτος είπαμε να εξυπηρετηθούμε αναμεταξύ μας δανείζοντας τα εξοχικά μας ή τα πατρογονικά μας σπίτια στα χωριά ο ένας συνάδελφος στον άλλον. Κάναμε και κλήρωση για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος και μετά κανονίσαμε τις άδειες ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι.

Στον κλήρο μου έτυχαν δέκα ημέρες διακοπές σε ένα σπίτι που κληρονόμησε ένας από τους συναδέλφους μου από τους παππούδες του στην άγονη γραμμή που δεν είχα ξαναπάει. Σχοινούσα. Πέταξα από τη χαρά μου όταν το είδα και παρόλο που με προειδοποίησε ο συνάδελφος μου ότι το σπίτι δεν έχει ανέσεις και η τουαλέτα βρίσκεται στην αυλή, ξεκινήσαμε με την οικογένειά μου γεμάτοι χαρά ότι θα κάναμε διακοπές στη Σχοινούσα μακρυά από τα καυσαέρια και το άγχος της Αθήνας και θα κάναμε μπάνιο μέσα σε πεντακάθαρη θάλασσα.
Πράγματι το νησί ήταν καλύτερο από ότι περίμενα και οι άνθρωποι γνήσιοι νησιώτες φιλόξενοι. Φθάσαμε στις δύο τη νύχτα, μας περίμενε κάποιος που ειδοποίησε ο συνάδελφος να μας παραλάβει για να μας δείξει το σπίτι. Μας είχε τοποθετήσει στο ψυγειάκι του σπιτιού ψάρια που τα είχε ψαρέψει ο ίδιος, μάλιστα τα είχε καθαρίσει κιόλας , μας έφερε φρούτα και λαχανικά από τον κήπο του, ψωμί από ξυλόφουρνο, μας ευχήθηκε καλή διαμονή και πριν φύγει μας σύστησε:
«Να μη βγαίνετε το βράδυ αργά επειδή υπάρχει κίνδυνος. Προσέχετε και τα παιδιά».

PISTOS788 είπε...

Νομίζαμε ότι μας έκανε πλάκα. Γελάσαμε. Η πρώτη μέρα πέρασε υπέροχα, φάγαμε από τα δώρα του φίλου του συναδέλφου μας και ήπιαμε νερό από το φυσικό πηγάδι της αυλής (δεν έχω ξαναπιεί καλύτερο), περάσαμε πολλές ώρες στη θάλασσα. Το βράδυ ετοιμαστήκαμε να βγούμε να περπατήσουμε στο νησί κι εκεί άρχισε η μεγάλη έκπληξη. Το σπίτι που μέναμε ήταν λίγο πιο έξω από το χωριό. Όταν μπήκαμε στον οικισμό τα χάσαμε: παντού υπήρχαν παρέες - παρέες λαθρομεταναστών και οι Έλληνες άφαντοι!!!!!! Μας κοίταζαν εξεταστικά από πάνω μέχρι κάτω και διασκέδαζαν με την έκπληξή μας!
Για να μη σας τα πολυλογώ μάθαμε ότι σε αυτό τον ξεχασμένο παράδεισο υπήρχαν 150 Έλληνες ντόπιοι, λίγοι Αλβανοί με οικογένειες που δεν δημιουργούν προβλήματα και 80 Αφγανοί!!!
Ερωτώ: τι λόγο ύπαρξης έχουν 80 λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν σε ένα τόσο μικρό και φτωχικό, το χειμώνα τουλάχιστον, νησάκι; Που βρίσκουν δουλειές;
Έμαθα ότι δεν υπάρχει αστυνομία στο νησί, ούτε λιμενικό κι έτσι αυτοί αλωνίζουν ανενόχλητοι. Δημιουργούν προβλήματα, έχουν σημειωθεί κλοπές και απόπειρες βιασμών και όταν έρχεται η αστυνομία με σκάφος του λιμενικού από Σύρο, αυτοί βλέπουν το σκάφος και γίνονται άφαντοι στα βουνά. Κάθε φορά ελάχιστους πιάνουν κι όταν φύγει το σκάφος αυτοί ξετρυπώνουν και είναι πιο αναιδείς και πιο επιθετικοί προς τους ντόπιους. Όταν είμαστε εκεί τσακώθηκαν άσχημα με έναν ψαρά και μετά τον απειλούσαν: «Γκσέρω και που είναι σπίτι σου»!!!!
Εκεί καταντήσαμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα.!
Εμείς πήγαμε εκεί προς το τέλος Ιουνίου. Οι ντόπιοι είναι απελπισμένοι, δεν τους θέλουν εκεί, σε λίγο ούτε εκπαιδευτικός δεν θα θέλει να πηγαίνει στα σχολεία εκεί όταν δεν μπορεί να κινηθεί το βράδυ.
Έχει εξελιχθεί επίσης σε μεγάλη πληγή για τον τουρισμό που είναι ανάσα πνοής σε ένα νησάκι που δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός από οικιακής χρήσης κήπους και λίγη κτηνοτροφία ή ψάρεμα.
Ξέχασα να αναφέρω και τις κλοπές των αυγών από τα κοτέτσια, τις ίδιες τις κότες τις έχουν ρημάξει, κλέβουν ολόκληρα κατσίκια και τυριά επίσης από τις μάντρες. Χαμός γίνεται.

PISTOS788 είπε...

Πριν φύγουμε μάθαμε και για ένα φριχτό έγκλημα που είχε γίνει περίπου πριν τρία χρόνια στη Σχοινούσα. Γεωργιανοί εγκληματίες σκότωσαν με φριχτό τρόπο έναν ηλεκτρολόγο φιλήσυχο άνθρωπο αφού πρώτα τον πετσόκοψαν, του ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα και του έβγαλαν τα μάτια.!!! Οι εγκληματίες έφυγαν με τα χρήματα του νεκρού πρωΐ πρωΐ με το καράβι και πριν τον βρουν πεταμένο στη θάλασσα. Ο ιατροδικαστής είπε μετά ότι δεν είχε ξαναδεί πιο φριχτά πετσοκομμένο άνθρωπο σε σημείο που δεν άνοιξαν καθόλου το φέρετρο στην κηδεία για να τον ασπαστούν για τελευταία φορά οι δικοί του!

Δυστυχώς η λαθρομετανάστευση έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα σαν κακή αρρώστια.
Ακούτε κύριε Χρυσοχοΐδη;
Βγάλτε την αστυνομία να τους μαζέψει και να τους απελάσει.
Απελάσεις κανονικές και άμεσες, εφαρμόστε επιτέλους τους νόμους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει τόσους πολλούς.
Η εγκληματικότητα αυξάνεται όσο αυξάνεται και η λαθρομετανάστευση.

Αυτό είναι φανερό, αποτυπώνεται και στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.

http://santo-rinios.blogspot.com/2010/07/150-80.html

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΕ ΚΟΣΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ


ΔΕΝ ΘΩΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ?
ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΛΙΜΟΙ,ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ!
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ!
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΛΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ!

ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΟΣΜΗ.
ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΟΡΜΗ
ΞΕΧΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΝΙΞΕΙ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!

ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑ.
ΕΚΕΙΝΟ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΙΜΗ!

ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ,
ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΟΣΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!
ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ,
ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ!

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ?
ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΛΛΑ ΛΟΓΙΚΗ?
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ?
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΝΟΙ?

ΣΩΣΕ ΚΟΣΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!
ΒΡΕΣ ΞΑΝΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ!
ΠΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ!
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

Ζ.Κ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=IaCdcRU7kws



ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

PISTOS788 είπε...

zkcome

ΟΜΟΡΦΑ...

ΝΑ ΔΕΘΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...ΜΕΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΦΟΥΤΖΙ ΜΟΥ!

PISTOS788 είπε...

BornGR

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ...
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΣΚΗΜΟ ΟΝΕΙΡΟ...
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΔΕΡΦΕ!

PISTOS788 είπε...

telitsa-ΠΑΥΛΙΤΣΑ

ΟΜΟΡΦΑ...

ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ ΞΕΡΕΙ...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ!

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (5) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (76) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... (1) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ... (71) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (2) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) Ε-ΞΥΠΝΑ... (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (39) ΖΚΕ... (20) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (31) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟ... (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΡΓΗ. (1) ΟΥΑΙ (2) ΟΥΣΤ (1) ΟΥΣΤ. (1) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (63) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΟΝΟΣ... (1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (6) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (58) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. (1) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (8) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΥΝΤΟΜΑ... (1) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (6) ΤΟΓΙΟ; (28) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (6) UFOs (8) ZKE (6)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Αναγνώστες