Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ...2 σχόλια:

SAMIAMIDAS είπε...

Οι μεγαλυτεροι ψεκασμοι στην Ελλαδα γινονται οταν υπαρχει κοσμος εξω . (Πρωτομαγια, εθνικές εορτες και λοιπα)

PISTOS788 είπε...

Τεχνολογία
«Έξυπνη σκόνη» για την εξερεύνηση πλανητών
Τετάρτη 18 Απριλίου 2007 14:47 [Σχόλια: 1, Hits: 1]
Μικρές «έξυπνες» συσκευές που θα μεταφέρονται από τον άνεμο, όπως συμβαίνει στα σωματίδια σκόνης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξερεύνηση άλλων πλανητών, αναφέρουν Βρετανοί μηχανικοί. Οι συσκευές θα αποτελούνται από ένα τσιπ καλυμμένο από πλαστική θήκη που θα αλλάζει σχήμα όταν εφαρμόζεται ηλεκτρισμός, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την πλοήγησή τους. Λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Εθνικής Αστρονομίας, στο Πρέστον της Μ. Βρετανίας.

Η ιδέα της κατασκευής και χρησιμοποίησης συσκευών με μέγεθος χιλιοστού για την εξερεύνηση μακρινών περιοχών δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο Dr John Barker από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και οι συνάδελφοί του εξετάζουν λεπτομερώς για το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί. Ο καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Νανοηλεκτρονικών στη Γλασκόβη λέει ότι τα τσιπ του μεγέθους και της τεχνολογίας που απαιτείται για την κατασκευή των συσκευών, ήδη υπάρχουν.

Η «έξυπνη σκόνη» θα αποθηκεύεται στον εμπρόσθιο κώνο των διαστημικών οχημάτων και στη συνέχεια θα απελευθερώνεται στις ατμόσφαιρες πλανητών, όπου θα αφήνεται να παρασυρθεί από τον αέρα. Για ένα πλανήτη σαν τον Άρη, τα σωματίδια της έξυπνης σκόνης θα πρέπει να έχουν μέγεθος κόκκου άμμου.

Εφαρμόζοντας ηλεκτρική τάση για να αλλάξει το σχήμα της θήκης από πολυμερές, το σωματίδιο σκόνης θα κατευθύνεται προς τον επιθυμητό στόχο, ακόμη και με ισχυρούς ανέμους. Όταν το πλαστικό «τσαλακώνεται», θα αυξάνεται η οπισθέλκουσα του σωματιδίου, σηκώνοντάς το ψηλότερα στον αέρα, ενώ η εξομάλυνση της επιφάνειας του θα επιτρέπει την απότομη πτώση του.

Επιπλέον, τα σωματίδια θα συνδέονται μεταξύ τους με ασύρματο δίκτυο, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να σχηματίζουν σμήνη. Η ομάδα του Dr Barker έχει διεξάγει μαθηματικές προσομοιώσεις για να ελεγχθεί πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δουλέψει. «Φανταζόμαστε ότι τα περισσότερα από τα σωματίδια θα μπορούν να μιλούν μόνο στα κοντινότερα γειτονικά τους αλλά ορισμένα από αυτά θα μπορούν να επικοινωνούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Στις προσομοιώσεις μας, δείξαμε ότι ένα σμήνος από 50 σωματίδια σκόνης μπορούν να οργανώνονται σε σχηματισμό αστεριού, ακόμη και με ταραχώδη άνεμο». Η ικανότητα να πετούν σε σχηματισμό θα επιτρέψει τη διασπορά της επεξεργασίας δεδομένων ή τη διανομή της μεταξύ των τσιπ. Ένα συλλογικό σήμα θα αποστέλλεται πίσω στο «μητρικό σκάφος».

Οι επιστήμονες έχουν ήδη να επιδείξουν «έξυπνη σκόνη» που συγκεντρώνει αισθητήρες, πηγή ενέργειας, ψηφιακή επικοινωνίακαι κύκλωμα επεξεργασίας δεδομένων σε ένα όγκο λίγων κυβικών εκατοστών

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (4) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (53) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (1) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (20) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (28) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΥΑΙ (2) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (56) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (1) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (51) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (4) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (1) ΤΟΓΙΟ; (17) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (4) UFOs (8)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.