Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μ’ αυτός εκεί ποιος είναι απ’ τ’ άλλο πλάι σου;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ,ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ...


“Ποιός είναι ο τρίτος που περπατεί πάντα
στο πλάι σου;
Όταν μετρώ, είμαι μονάχα εγώ και εσύ και συ μαζί μου.
Μα όταν κοιτάζω εμπρός τον άσπρο δρόμο
Υπάρχει πάντα κάποιος που περπατεί στο πλάι
σου.

Γλιστρώντας τυλιγμένος σε καστανό μανδύα,
κουκουλωμένος.
Αν είναι άντρας αν είναι γυναίκα δεν το ξέρω.
- Μ’ αυτός εκεί ποιος είναι απ’ τ’ άλλο πλάι σου;

Τ.ΕΛΙΟΤ- ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ.



O Γιάννης Κουκούμιαλος έχασε την όραση και το χέρι του, στην ηλικία των έντεκα χρόνων από νάρκη του 1940. Γεννημένος στην Λαγκάδα της Χίου, μυείται από μικρό παιδί στην τέχνη του ψαρέματος.


Με εικόνες πραγματικές, των παιδικών του χρόνων, με έναν κόσμο ταξινομημένο και οργανωμένο που κατασκευάζει στο μυαλό του, με τη διαίσθησή του και μια δύναμη θεική…όπως λέει και ο ίδιος, συνθέτει το χάρτη του και ταξιδεύει τα τελευταία εξήντα χρόνια μες τη θάλασσα.

21 σχόλια:

Trinity είπε...

Οταν θέλει ο Θεος, δινει δύναμη υπερφυσική στον άνθρωπο..

θαυμασιος ο χιωτης γεροντας..

Λιγο αργα βρηκες το βιντεο βεβαια...

Ανώνυμος είπε...

Ψαλ. 15,8 Ημέραν και νύκτα έβλεπα και βλέπω τον Κυριον μου πάντοτε εμπρός μου. Τον βλέπω ότι είναι εις τα δεξιά μου, έτοιμος να με προστατεύση, δια να μη ταραχθώ από οιονδήποτε φόβον η κίνδυνον.
Ψαλ. 15,9 Δια τούτο ακριβώς και ευφράνθη η καρδία μου, η δε γλώσσα μου ελάλησε λόγους αγαλλιάσεως, ακόμη δε και το σώμα μου, όταν αποθάνω, θα αποτεθή στον τάφον με την ελπίδα της αναστάσεως.
Ψαλ. 15,10 Διότι συ ο Θεός μου δεν θα εγκαταλείψης την ψυχήν μου στον άδην, ώστε να φυλακισθή δια παντός εις αυτόν, ούτε θα επιτρέψης, εγώ αφωσιωμένος εις σε να δοκιμάσω την φθοράν και αποσύνθεσιν του τάφου. Θα με αναστήσης.
Ψαλ. 15,11 Εκαμες γνωστούς εις εμέ τους δρόμους και τους τρόπους της μακαρίας και ευλογημένης ζωής. Θα με χόρτασης χαράν και αγαλλίασιν, όταν με αξιώσης να ίδω το ένδοξον πρόσωπόν σου• εις την παντοδύναμον και πανάγαθον δεξιάν σου υπάρχουν πάντοτε δια τους εκλεκτούς σου, Κυριε, τέλειαι και ατελείωτοι τέρψεις και χαραί.

Για την αντιγραφή

ΙΩΑΝΝΗΣ

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Ζωντανά Θαύματα! Φάρος ο μπάρμπα Γιάννης! Όταν κλείσουν τα μάτια του σώματος, ανοίγουν της ψυχής και η επίκληση του σωστού πνευματικού οδηγού βοηθού, μετατρέπουν την απελπισία, σε ελπίδα, το αδύνατο σε δυνατό.
Σωστός και ο αδερφός ΙΩΑΝΝΗΣ με το εύστοχο σχόλιο!
Να βλέπουμε τα παραδείγματα ώστε να στεκόμαστε σωστά στους πειρασμούς που προκύπτουν στην σύντομη τούτη ζωή.
Δια της Υπομονής σώζεται ο άνθρωπος.

Ο Γέροντας Παΐσιος στις συζητήσεις του με τους ανθρώπους για τα διάφορα προβλήματά τους συχνά αναφερόταν στους πνευματικούς νόμους. Ένας από αυτούς για παράδειγμα είναι «ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται». Αυτοί οι νόμοι διαφέρουν από τους φυσικούς νόμους. Αυτοί έχουν σπλάχνα και ο άνθρωπος μπορεί να τους αλλάξει, γιατί σχετίζονται με το Δημιουργό και Πλάστη τους, τον Πολυεύσπλαχνο Θεό. Και ο άνθρωπος αν μετανιώσει για μια πράξη του δεν τιμωρείται, καθώς τον ελεεί ο Χριστός. Όλα ο Θεός μας τα έχει δώσει. Όλα όσα έχουμε είναι του Θεού. Μόνο οι αμαρτίες είναι δικές μας.
Yio brother s Καλημέρα

ταξιδιώτισσα είπε...

ευλογημένη η στιγμή που θα σπάσουμε το φράγμα των αισθήσεων...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΥΜΜΟΡΦΟΙ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ
ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ!
ΟΥΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟΙ,ΟΥΤΕ ΠΟΝΟΣ,ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΑ,ΟΥΤΕ ΘΛΙΨΗ,ΟΥΤΕ ΘΑΝΑΤΟΣ!

ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙΣ ΤΟΣΟ!ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ?
ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ!

http://www.youtube.com/watch?v=ZOpEUjrDWA8&feature=related

ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΥΝΤΑΙ!
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ?

ΧΑΙΡΕΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ!ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ 15 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!? ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ!


http://www.youtube.com/watch?v=dOHA8KlxHvA


Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ .....ΠΡΕΠΕΙ...

zkcome είπε...

Γιατί όπως ακριβώς στον Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι και στο Χριστό όλοι θα ζωοποιηθούν. Καθένας όμως στη δική του τάξη: απαρχή είναι ο Χριστός, έπειτα αυτοί που είναι του Χριστού κατά την παρουσία του, έπειτα το τέλος, όταν παραδίνει τη βασιλεία στο Θεό και Πατέρα, όταν καταργήσει κάθε αρχή και κάθε εξουσία και δύναμη. Γιατί πρέπει αυτός να βασιλεύει μέχρις ότου θέσει όλους τους εχθρούς κάτω από τα πόδια του. Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος.

Και όταν υποταχτούν σ' αυτόν τα πάντα, τότε και ο ίδιος ο Υιός θα υποταχτεί σ' αυτόν που του υπόταξε τα πάντα, για να είναι ο Θεός τα πάντα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

πετρος

Στο τελος ο τυφλος παππους ειπε,οχι δεν φοβαμε,δεν φοβαμε τιποτα,ισως πιο σπουδαιο κατωρθομα ή αρετη (αν το πουμε αλλιως) απο το να συμπεριφερετε σαν να βλεπει.

Θα ηταν κορυφαιο καποιος να κανει ενα ντοκιμαντερ με καμια 50 αρια+ ανθρωπους με αναπηριες προβληματα καταθλιψεις κτλ οι οποιοι εχουν την δυναμη να ζουνε να παλευουν και να ειναι χαρουμενοι.
Δυναμη ο παππους, θα ηταν υπεροχος ο κοσμος αμα ειχε 1000αδες τετοιυς ανθρωπους.

Στο βιντεο που αναφερει για μια αναπηρη γυναικα που δηλητηριασε 15 ατομα .Για να το κανει αυτο ειχε μισος και το μισος δεν το αποκτησε σε μια στιγμη το μισος το καλιεργησε το κρατησε(δεν το εδιωξε) μεχρι που μεγαλωσε τοσο που θελησε να σκωτωσει ολο το χωριο. Το μισος δεν πολεμιετε με μισος αλλα με αγαπη. Πολλοι ειναι αθεοι μα οταν ειναι σοβαρα στο νοσοκομειο η σακατεφθουν απο κατι ψαχνουν η ζητανε βοηθεια απο τον Θεο,αυτη η αναπηρη γυναικα παρ ολο που ειχε τοσο πονο δεν νομιζω να το εκανε,ειμαι σιγουρος πως αμα ζηταγε να της δειξει ο Θεος τα δικα τις λαθοι για να αλλαξει και να εχει κοντα τις ανθρωπους δεν θα εγκλημα. Ο κοσμος εχει τα δικα του προβληματα το τελευταιο που θα ηθελε θα ηταν να προσθετει στον εαυτο του και τα προβληματα&στεναχωιρες των αλλων. Δυστηχως ξερω ανθρωπους που ειναι ανυποφοροι γκρινια απαισιοδοξια κτλ και προσπαθω να τους αποφευγω οσο πιο πολυ μπορω αλλα δεν μπορω παντα. Και γνωριζω ανθρωπους που χαιρομαι πολυ να τους μιλαω οταν τους βρισκω και ενας απο αυτους ειναι πρεζακιας και δεν ειμαι ο μονος που θελει να του μιλαει παρ ολο που κοινωνικα θεωρειτε στα ματια του περισσοτερου κοσμου πολυ απαξιωτικο. Πιστευω πως ο κοσμος απεφευγε οχι για τις εληψεις στο σωμα της αλλα για τις εληψεις στην ψυχη καρδια και χαρακτηρα. Για αυτο μερικες φορες λεμε δειξε Θεε μου δειξε μου τα λαθοι μου.

PISTOS788 είπε...

Trinity!

Η ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ...ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΝΙΤΑΚΙ ΜΟΥ!

PISTOS788 είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,ΜΕΣΤΟΙ ΝΟΗΜΑΤΩΝ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ...

PISTOS788 είπε...

BornGR!

ΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ,Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΠΡΑΔΕΡ ΜΟΥ!

PISTOS788 είπε...

ταξιδιώτισσα !

ΓΕΝΟΙΤΟ,ΓΕΝΟΙΤΟ ΑΜΗΝ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ...

ΒΡΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

PISTOS788 είπε...

telitsa-paylitsa

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΓΩΝΑ...ΠΟΥ ΘΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΓΗ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ,ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ...ΖΚΕ...

PISTOS788 είπε...

zkcome

Καθένας όμως στη δική του τάξη: απαρχή είναι ο Χριστός, έπειτα αυτοί που είναι του Χριστού κατά την παρουσία του,


ΦΟΥΤΖΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΥΤΖΙ...

ΣΥΝΤΟΜΩΣ...ΖΚΕ...

PISTOS788 είπε...

ΠΕΤΡΟΣ!

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ...

ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ...

ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ...ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...

ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΥΜΙΝ...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΥΠΕΡΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

PISTOS788 είπε...

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή διευκρίνισης γεγονότων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής ΕΜΕΑ DC (Europe Middle East Africa Determination Committee) της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) με ομόφωνη απόφασή της αποφάνθηκε πως η Ελλάδα προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.

Όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα με την αναδιάρθρωση του χρέους της την οποία ακολούθησε η εφαρμογή της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) για να μετατοπίσει τη συμμετοχή των ιδιαωτών ομολογιούχων από το 85.8% στο 95,7% προκάλεσε πιστωτικό γεγονός.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα CDS θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν δηλαδή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής δράσης στο ελληνικό χρέος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η EMEA DC αποφάσισε να διενεργήσει δημοπρασία για τα CDS στις 19 Μαρτίου

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της EMEA DC

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

PISTOS788 είπε...

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ" - ISDA: Πώς κήρυξε στην Ελλάδα σε ολική χρεοκοπία...

Στη χώρα όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ με τα ΜΜΕ που ελέγχει μπορεί άκοπα (αλλά όχι ανέξοδα...) να μεταμορφώνει το "άσπρο" σε "μαύρο" και το αντίστροφο, έμελλε να το δούμε και αυτό: Την κήρυξη της χώρας σε καθεστώς ολικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση να πανηγυρίζει! Είναι η πρώτη οικονομία της ευρωζώνης που χρεοκοπεί κανονικά, χωρίς διαβαθμίσεις «επιλεκτικής» και άλλες τέτοιες ανοησίες μια που όλοι γνωρίζαμε ότι η πτώχευση ήταν εδώ.


Όπως πρώτο στην Ελλάδα μετέδωσε το defencenet.gr, η ISDA αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε συνολικά ως κρατική δανειοληπτική οντότητα χρησιμοποιώντας τον τεχνητό όρο "Πιστωτικό γεγονός".

Δηλαδή κήρυξαν την Ελλάδα σε καθεστώς ολικής πτώχευσης και «σφυρίζουν αδιάφορα» υποστηρίζοντας ότι«Ήταν αναμενόμενο μετά το PSI»!
Το ότι ήταν αναμενόμενο το ξέρουν οι αναγνώστες του defencenet.gr το οποίο είναι το μόνο μέσο ενημέρωσης στην Ελλάδα που έγραφε ότι η διαδικασία του PSI θα μας οδηγήσει σε καθεστώς ολικής πτώχευσης, όχι γιατί παριστάνουμε την Κασσάνδρα, αλλά γιατί το μότο μας "Μάθε αυτά που σου κρύβουν" δεν είναι βερμπαλισμός, αλλά πραγματικότητα! Και το "μαύρο", εννούμε να το βλέπουμε ως "μαύρο".

Και βέβαια, όταν γραφτεί κάποτε η Ιστορία αυτών των τραγικών στιγμών που βιώνει η χώρα, ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτηθεί «Γιατί η χώρα δεν πτώχευσε από μόνη της τον Μάϊο του 2010 και σύρθηκε σε μία διαδικασία εξαχρείωσης και εξαθλίωσης των πολιτών της, εκχώρησης της εθνικής της κυριαρχίας και υποθήκευσης του παρόντος και του μέλλοντός της»!
Ουδέποτε στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, τόσο πολλοί, δεν είπαν τόσο πολλά ψεύδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε έναν ολόκληρο λαό.

PISTOS788 είπε...

Μια σταλινικής μορφής κυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της τραγικής για την χώρα κυβέρνησης Παπανδρέου, όσο και της μοιραίας κυβέρνησης Παπαδήμου, αποκοίμισε έναν ολόκληρο λαό με στόχο έναν και μόνο: Όχι την σωτηρία της χώρας, αλλά την είσπραξη των τόκων από τις ξένες τράπεζες! Είναι η πρώτη επίσημη ,μεταπολεμική χρεοκοπία της χώρας (έχουν το θράσος οι ξεφτιλισμένοι να αποκαλούν τον θάνατο της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν ως «αναμενόμενο γεγονός»!) .

Δύο ολόκληρα χρόνια τώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψυχολογική επιχείρηση εγκεφαλικής υποδούλωσης ενεός ολόκληρου λαού για να μην πτωχεύσουμε, υποτίθεται και τώρα που πτωχεύσαμε οι αλήτες χαρακτηρίζουν το γεγονός «αναμενόμενο» και θριαμβολογούν γιατί … πέτυχε το PSI, δηλαδή καταφέραμε να δανειστούμε μέσα στην χρεοκοπία μας και να πληρώσουμε τους τόκους των δανειστών.

Τι μπορούσε να γίνει τον Μάϊο του 2010; Κατ’αρχήν μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και ένας πραγματικός και όχι μόνο στην υπηκοότητα Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με τέτοιο τρόπο και να εκτμεταλλευθεί το κίνδυνο της χρεοκοπίας, όταν όλοι και κυρίως οι γερμναικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στα ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Στην χειρότερη περίπτωση ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή μια πτώχευση τότε θα είχε τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα που έχει τώρα (κάπου δέκα χρόνια, τουλάχιστον εκτός αγορών), αλλά θα είχε πολύ περισσότερα θετικά στοιχεία: Θα έσβηνε μονομιάς ολόκληρο το χρέος (το οποίο τώρα εξακολουθεί πλην μερικών δεκάδων δις. να υφίσταται, βρόχος στο λαιμό της Ελλάδας)!

Φυσικά οι πάντες θυμούνται (όσο ασθενή μνήμη και να έχουν οι Έλληνες πολίτες…) ότι όλος αυτός ο πόνος και η καταστροφή που υφίστανται οι πολίτες της χώρας, προκλήθηκε για να γλιτώσουμε την πτώχευση. Τώρα που πτωχεύσαμε κανονικά και έχουμε ξεπουλήσει την χώρα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να έχουμε πτωχεύσει.

PISTOS788 είπε...

Το ότι η Ελλάδα ήρθε και επίσημα στην θέση της Αργεντινής, αλλά με πολύ χειρότερες προϋποθέσεις ανάκαμψης (αφού αντίθετε με την Αργεντινή εμείς και θα εξακολουθήσουμε να χρωστάμε, αλλά και έχουμε υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές στους ξένους) δεν τολμά κανείς από τους σύγχρονους Εφιάλτες να μιλήσει.

Όπως εξηγεί η ISDA, όταν αρχικά ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κάποια αναφορά για τη χρήση των CACs και το σχέδιο ήταν σε εθελοντική βάση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ISDA είχε αποφασίσει παλαιότερα ότι δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Την ίδια απόφαση είχε λάβει πριν από δύο εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα δεν είχε επικαλεσθεί τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Μετά το πιστωτικό γεγονός, επισημαίνει η ISDA, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα διενεργήσουν μία δημοπρασία ώστε να καθορισθεί η τιμή ανάκτησης της αρχικής αξίας (recovery value) των ελληνικών ομολόγων. Αυτή η τιμή καθορίζει τα ποσά που θα πληρωθούν για τα CDS.

Σύμφωνα με τον οίκο εκκαθάρισης των πιστωτικών παραγώγων, Depository Trust & Clearing Corporation, η καθαρή αξία των CDS επί ελληνικού κρατικού χρέους είναι 3,2 δισ. ευρώ (στις 2 Μαρτίου).

Το καθαρό ποσό που πληρώνει ένα CDS όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός είναι η ονομαστική αξία του συμβολαίου μείον το recovery value. Αν για παράδειγμα, η recovery value είναι 25%, τότε το συνολικό ποσό που θα πληρωθεί θα είναι 75% επί 3,2 δις = 2,4 δισ. δολάρια.

Στις 12 Φεβρουαρίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που στήριξαν το νέο Μνημόνιο, είπε έστω και ένας στην Βουλή ότι «Είναι αναμενόμενο να μας κηρύξουν σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά το PSI»; Ούτε μιλιά! Άρα αν θεωρήσουμε ότι «Ήταν αναμενόμενο» όπως λένε, έκρυψαν την αλήθεια από τους Έλληνες πολίτες. Ότι από σήμερα είναι και υπήκοοι ενός χρεοκοπημένου κράτους και δούλοι των τραπεζών που το είχαν δανείσει.

Είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη πολιτική-οικονομική ιστορία που ένας κράτος παρ’ότι πτωχεύει, εν τούτοις εξακολουθεί να χρωστά τα ίδια ή και μεγαλύτερα ποσά από πριν…

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Αρνιέμαι
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aeILZ-TywPk#!

PISTOS788 είπε...

BornGR

!!!

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (5) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (76) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... (1) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ... (71) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (2) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) Ε-ΞΥΠΝΑ... (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (39) ΖΚΕ... (20) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (31) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟ... (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΡΓΗ. (1) ΟΥΑΙ (2) ΟΥΣΤ (1) ΟΥΣΤ. (1) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (63) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΟΝΟΣ... (1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (6) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (58) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. (1) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (8) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΥΝΤΟΜΑ... (1) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (6) ΤΟΓΙΟ; (28) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (6) UFOs (8) ZKE (6)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Αναγνώστες