Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ-ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;





Αυτοσχέδιο διαλυτήριο αυτοκίνητων και...συλλογής άχρηστων παλιοσιδηρων λειτουργεί
παράνομα στο Γαυριο ΑΝΔΡΟΥ από αθίγγανους-ρομα.
Έχει στηθεί αυτοσχέδια κατασκηνωση μεσα στα παλιοσιδερα και αλλου στο Γαυριο.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο δίπλα στο ρέμα του Γαυριου λειτουργεί παράνομα χωματερή-διαλυτηριο αυτοκινήτων , με την ανοχή των τοπικών Αρχών κατά παράβαση κάθε
οικολογικής διαχείρισης όπως ο νόμος προβλέπει .
Σαραβαλάκια και παλιοσιδερα , εγκαταλελειμμένα από όλο το νησί μεταφέρονται με τα φορτηγα των αθιγγανων ,όπως -όπως και συγκεντρωνονται στην συγκεκριμένη τοποθεσία διπλά στο ρέμα όπου αφαιρούνται πρόχειρα, όλα τα μη μεταλλικά εξαρτήματα.
Σχηματίζονται σωροί από λαμαρίνες και σίδερα για να φορτωθούν σε νταλίκες και να μεταφερθούν στη Ραφήνα με τα φερρυ.
είναι σίγουρα μη εμπορεύσιμα είδη για τους αθίγγανους . Αλήθεια που καταληγουν αυτά τα υλικά.
Μήπως πετιούνται στο ρέμα??
Η ρύπανση που γίνεται καθημερινά θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες και όχι Κυκλάδες .
Γνωρίζουν την ύπαρξη της νέας χωματερής οι Αρχές του νησιού μας??
Έγινε κάποιος έλεγχος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ανδρου, την Δημοτική Αρχη , την Υγειονομική υπηρεσία ??
Ενημερωθηκε η Εισαγγελικη Αρχη για τις ποινικες ευθυνες που προβλεπει ο νομος για την ρυπανση του περιβαλλοντος ??

Πηγη-Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 3:13 π.μ.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

«Ένα όχημα λογίζεται ως ανακυκλωμένο μόνον όταν του αφαιρεθούν όλα τα υγρά στοιχεία», τονίζει ο Παύλος Ραβάνης, εκπρόσωπος της εταιρείας ΚΟΥΑΝΟ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ανακύκλωσης οχημάτων. Τα υγρά που συλλέγονται είναι τα λάδια των οχημάτων, τα υγρά μπαταρίας και φρένων και τα υπολείμματα βενζίνης. Όπως εξηγούν οι παράγοντες της αγοράς, όλα τα υγρά επαναχρησιμοποιούνται αντί να ρυπαίνουν το περιβάλλον.
«Τα λάδια της μηχανής του οχήματος ανακυκλώνονται, ενώ το ιδιαίτερα βλαβερό για το περιβάλλον φρέον συλλέγεται από εξειδικευμένη εταιρεία», υπογραμμίζει ο Π. Ραβάνης. Ακόμη, εξηγεί ότι «η βενζίνη που μαζεύεται από το ρεζερβουάρ του οχήματος αξιοποιείται για τον καθαρισμό των ανταλλακτικών», ενώ αναφέρει ότι τα υγρά των φρένων καταλήγουν σε μια συνεργαζόμενη εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για την αξιοποίησή τους μέσω ανακύκλωσης.
Αναφορικά με το νερό που συλλέγεται από το ψυγείο και τα δοχεία των υαλοκαθαριστήρων χρησιμοποιείται -έπειτα από ειδική διαδικασία απολίπανσης- για τις ανάγκες της εταιρείας (πότισμα, καθαρισμός χώρων κ.λπ.). Μετά την αφαίρεση όλων των υγρών στοιχείων, το μεγαλύτερο μέρος από το «κουφάρι» του οχήματος μετατρέπεται σε ανταλλακτικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Π. Ραβάνη, ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου -όπως η μίζα, το δυναμό κ.ά.- ανακατασκευάζονται.

Οι μπαταρίες των οχημάτων καταλήγουν στην εταιρεία ΣΥΔΕΣΥΣ, η οποία διαχειρίζεται απόβλητα χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών, ενώ τα λάστιχα του οχήματος προωθούνται στην Εcoelastica, ένα εγκεκριμένο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης μεταχειρισμένων ελαστικών. Όσο για τους καταλύτες των αυτοκινήτων, την ανακύκλωσή τους αναλαμβάνει εξειδικευμένη εταιρεία, ενώ ό,τι απομένει από το όχημα αξιοποιείται ως scrap μετάλλων.
Σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ), περίπου το 75% των Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ) αποτελείται από χρήσιμα μέταλλα. Μια σημαντική ποσότητα αυτών των μετάλλων, καταλήγει στις χαλυβουργίες, όπου τα μέταλλα αποτελούν πρώτη ύλη. Ένα σαφώς μικρότερο ποσοστό των υλικών των ΟΤΚΖ δεν ανακυκλώνεται και αξιοποιείται ως ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
Σχετικά με τα ανακυκλωμένα μέταλλα, οι τιμές στην αγορά ποικίλλουν. Ο σίδηρος κυμαίνεται από 100 έως και 200 ευρώ τον τόνο, ανάλογα με τις ανάγκες που κατά καιρούς παρουσιάζονται και είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη ζήτηση που εμφανίζει το μέταλλο κυρίως στον χώρο της βιομηχανίας.

Στον αντίποδα, σαφώς πιο υψηλές είναι οι τιμές ανά τόνο για τον χαλκό καθώς «αγγίζουν» τις 5.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, το αλουμίνιο κοστολογείται από 850 έως και 1.250 ευρώ ο τόνος, ενώ το ανοξείδωτο inox προσεγγίζει τα 1.500 ευρώ ανά τόνο.
ΠΗΓΗ-http://sagini3.blogspot.com/

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η επιλεκτική ευαισθησία άλλοτε είναι αφέλεια
κι άλλοτε σκοπιμότητα...

μακάρι να επικρατήσει το δίκαιο

ταξιδιώτισσα

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Κάτι έχει πάει στραβά νεοέλληνα! Κάπου στην διαδρομή χάθηκε η πορεία και η κατεύθυνση προς το ευ ζην. Απόβλητα και παράγωγα μιας αρνητικής ζωής μέσα στο δώρο της δημιουργίας και τους νόμους της φυσικής τάξης. Από χημικά μέχρι ηχορύπανση υπερφορτωμένων ψυχών και άντε τώρα να βρεις την άκρη του νήματος.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν μπορούν να φέρουν πλέον αποτέλεσμα διότι είναι αλαζόνες και έχουν ηγέτες άξιους της πνευματικής κατάστασης που βρίσκονται.
Τώρα είναι η ώρα του δημιουργού και μόνον Αυτός ξέρει!
Εμείς πτωχεύσαμε.
http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Iwnas/Iwnas_kef.1-4.htm

ΜΑΚΑΡΙ
Ας είμαστε έτοιμοι γι’ Αυτό(ν)

PISTOS788 είπε...

ταξιδιώτισσα

ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ....

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

PISTOS788 είπε...

BornGR


«Όποιος έχει ένα γιατί να ζήσει μπορεί να αντέξει το κάθε πώς.»

Νίτσε

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ....

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

PISTOS788 είπε...

Σκληρή γλώσσα από τον Μανώλη Γλέζο

Ο Μανώλης Γλέζος, η ηρωική μορφή της Εθνικής Αντίστασης που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν την ναζιστική σημαία από το λόφο της Ακρόπολης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «δημοκρατία» μιλάει για το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά και την οικονομική κρίση. Δεν διστάζει να κατακρίνει την Αριστερά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μετανάστες αλλά και....

να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η Ελλάδα να βγει από την κρίση.

Διαβάστε αναλυτικά, τις απαντήσεις που έδωσε ο Μανώλης Γλέζος:

-Κύριε Γλέζο, η Αθήνα είναι ανάστατη από τα επεισόδια που γίνονται μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες. Η Αριστερά δεν φαίνεται να εκφράζει με όσα λέει τους πολίτες που άρχισαν να κοιτάνε προς την Ακροδεξιά. Τι φταίει;
«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Η κατάσταση σε ορισμένες συνοικίες είναι απαράδεκτη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν αντιμέτωποι με όλο αυτό το κύμα που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες. Οι μαφίες των μεταναστών, τα αποβράσματα των μεταναστών, δεν διστάζω να το πω, δημιουργούν προβλήματα σε βάρος όλων των κατοίκων.

Ποίος ευθύνεται γι’ αυτό όμως; Καταρχάς να δούμε τη ρίζα του κακού. Ευθύνονται όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ιδιαίτερα αυτές που είχαν αποικίες στις υπό ανάπτυξη χώρες, οι οποίες σταμάτησαν να αποικιοκρατικές αλλά εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις χώρες και δεν τις αφήνουν να αναπτυχθούν. Οι οικονομικοί μετανάστες δεν βρίσκουν δουλεία στον τόπο τους και φεύγουν.

Φταίει επίσης η κυβέρνηση, που δεν κάνει ό, τι πρέπει. Έπρεπε να πιάνει τον καθέναν και να τον ρωτά «από πού είσαι;» και αν απαντά λ.χ. «από το Αλγέρι» να τον στέλνει στη Γαλλία! Να πληρώσει εκείνη που είναι αιτία γι’ αυτό. […] Γιατί να την πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης και όχι του Ψυχικού και της Φιλοθέης; Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία ως όργανο καταστολής των κοινωνικών αγώνων, αντί ως όργανο καταστολής της παραβατικότητας. Αν έκανε το δεύτερο δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα. Θα αποτρεπόταν».

-Και η Αριστερά;
«Αυτά που λέω δεν τα λέει! Η αριστερά παίρνει άκριτα το μέρος των μεταναστών χωρίς να καταδικάζει τις μαφίες που δρουν μέσα στους μετανάστες, και δεν ξεκαθαρίζει το θέμα. Από κει και πέρα, αυτό το έδαφος βρίσκει ο φασισμός και αναπτύσσεται […]».

PISTOS788 είπε...

-Έχετε ζήσει όλη τη πολιτική μας ιστορία. Σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν η σημερινή κρίση ή δεν έχει ταίρι;
«Οι αιτίες που φτάσαμε ως εδώ είναι πολλές. Έχουμε κρίση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κρίση στα δημοσιονομικά και κρίση γενικότερα στην οικονομία της χώρας.
Πρώτον η κρίση στο κεφάλαιο θα είναι διαρκής, όσο υπάρχει χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί παίζουν γύρω από το χρήμα. Το χρήμα όμως είναι μέσο ανταλλαγής αξιών. Δεν παράγει αξίες. Η αύξηση της τιμής των μετοχών στο Χρηματιστήριο δεν σημαίνει ότι παράγεται αξία. Παιχνίδια παίζονται. Αέρας!

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάντα σώζουν το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο με τα σχέδια ενίσχυσης ρευστότητας με 110 δισ. ευρώ. Παίρνουν χρήματα από το φτωχό λαό και τα δίνουν στους μετόχους που δεν παθαίνουν τίποτε […].

Δεύτερον, το δημοσιονομικό έλλειμμα. Υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει για να είμαστε πάντα χρεωμένοι. Έχουμε περιττά έξοδα σίγουρα. Γιατί όμως να δίνουμε το 24% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες την ώρα που τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη δίνουν 4%-12%;

Και μη μου λένε για την Τουρκία. Όταν μας έκανε πόλεμο ο Μουσολίνι, είχε 8.000.000 στρατό, και ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν 7.350.000. Ο στρατός του κράτους που μας έκανε επίθεση ήταν μεγαλύτερος από τον πληθυσμό μας! Νικήσαμε; Νικήσαμε. Χωρίς άρματα μάχης. Χωρίς αεροπλάνα.

Εάν πούμε στη γείτονα «μη διανοηθείς να διεκδικήσεις ούτε σπιθαμή εδάφους», τι θα κάνει; Θα τολμήσει; Τα είπα και στους δημοσιογράφους του «Spiegel». Τους ρώτησα: «Για πόσα χρόνια δεν σας άφησαν οι σύμμαχοι να φτιάξετε στρατό;». «Για δέκα χρόνια» μου απάντησαν. Για δέκα χρόνια λοιπόν ούτε μια δεκάρα για αμυντικές δαπάνες. Η πρώτη δόση του Μνημονίου δεν πήγε στον λαό, αλλά επέστρεψε στη Γερμανία για τα υποβρύχιά τους!».

-Και με το μεγάλο κράτος τι κάνουμε;
«Επεμβαίνει τώρα η τρόικα και λέει ότι ζητά περικοπή των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι οι τομείς που δεν αντέχουν περικοπές, είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως τομείς μη παραγωγικοί, γεμάτοι από εσμούς ημετέρων που λυμαίνονται τον κρατικό Προϋπολογισμό. Αργόμισθοι, υψηλόμισθοι, πολυθεσίτες σε επιτροπές που παίρνουν αντιμισθίες, όλοι αυτοί οι εσμοί είναι αντιπαραγωγικοί. Να τους διώξει όλους αυτούς. Να τους διώξει!
Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μου είχε πει ότι είχε 145 συμβούλους! Και ο ρόλος τους ποιος είναι; Να κάνουν ρουσφέτια. Ογδόντα οκτώ συμβούλους έχει ο Παπανδρέου. Πότε προλαβαίνει να τους δει;
Τέλος, δεν αναπτύξαμε ποτέ βαριά βιομηχανία. Καταντήσαμε να περιμένουμε να έρθουν τουρίστες επειδή γίνεται ένοπλη σύρραξη στη Μεσόγειο.
-Και πώς θα βγούμε από την κρίση; Ποία είναι η πρόταση σας;
«Για δέκα χρόνια να κάνουμε και εμείς το θαύμα μας! Έχω τέσσερις τρόπους. Μείωση στρατιωτικών δαπανών. Περικοπή άχρηστων δαπανών και σύλληψη της φοροδιαφυγής. Να μας δώσουν επίσης πίσω οι Γερμανοί τα 162 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις που με τον τόκο φτάνουν το 1 τρισ. . Τέταρτος τρόπος: Αν η Ελλάδα έκανε ένα ομολογιακό δάνειο και η κυβέρνηση κέρδιζε την εμπιστοσύνη του λαού, τι λες, ο κόσμος θα δάνειζε ή όχι την κυβέρνηση; Θα τη δάνειζε. […]».

-Η Αριστερά θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;
«Εμείς, ως Αριστερά, δεν έχουμε πειστεί ότι οι κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει. Ούτε η μία, ούτε η άλλη. Αν είχαμε πειστεί, για ποίον λόγο να μην το κάναμε; […]».

-Εσείς, στην ηλικία σας, δεν κάθεστε σε ησυχία. Τη μία πάτε στην Πάτρα, την άλλη στη Μυτιλήνη, την άλλη στη Κέρκυρα. Πότε θα ησυχάσετε; Πέρασαν τα χρόνια…
«Ποτέ! Είναι μια οφειλή προς τους συντρόφους μου για τα όνειρα που κάναμε στη Κατοχή. Λευτεριά - την πετύχαμε -, εθνική ανεξαρτησία - δεν την πετύχαμε και φταίμε εμείς στην Αριστερά -, το θέμα της δημοκρατίας και το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι οφειλή απέναντι στους νεκρούς συντρόφους μου. Γι’ αυτό δεν θα ησυχάσω ποτέ. […]».

http://www.newsbeast.gr/

Ανώνυμος είπε...

πετερ

Κατ'αρχας εχουμε αχρηστες κυβερνησεις αποδειξη? Ο ενας ρειχνει της ευθηνες στον αλλον ειναι αυτο δειγμα ευθηνης,σοβαροτητας και υπευθυνοτητας και ηθικης και πραγματικης θελησεις για βοηθεια του κρατους?Σαν γκομενες φαιρονται οχι εσυ φταις οχι εσυ φταις και ο λαος σαν μαζα λεει οχι αυτη φταιει οχι αυτη και ετσι εχουμε αυτην την σαπιλα να εχει φτασει μεχρι το μεδουλι.Ευθηνες φερνουν και οι κατσαριδες οι πολιτικοι μας καθως και οι ελληνες που συνεχιζουν το εθελετυφλωτισμο την θεση τους και την αδιαφορια τους και φυσηκα αυτοι που τους υποστηριζουν ακομα οπως και αυτοι που δεν ψηφηζουν.

Δσυτηχως η ευτυχως αργησα να καταλαβω ενα μαθημα που λεει:Οταν σπερνεις ανεμους θεριζεις θυελες.Οποτε η βια δεν θα ελυνε το προβλημα τουλαχιστον για παντα ομως εαν τους μαθαιναμε τα βασηκα για την ανακυκλωση.Θα μπορουσαν να μαθουν απο καποιους κατοικους πως θα ητανε η σωστη ανακυκλωση και πως θα τους συμφερε οικονομικα.Και κυριως οσοι ειναι στο νησι να παρουν υποχρεωτικα ενα χαπι το οποιο θα τους προκαλει στειρωσει στις γυναικες γυφτησες αλλιως φευγουν απο το νησι[υπαρχει και η βια].

PISTOS788 είπε...

πετερ

ΙΣΑ-ΙΣΑ ΔΕΝ ΑΡΓΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....
ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ....
ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΠΙ....ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ....
ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ... ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ....
ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ....

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ....

ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ....

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ.ΠΕΤΕΡ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

PISTOS788 είπε...

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Η Μόσχα δε θέλει ούτε να ακούει για τον Γιώργο Παπανδρέου, μας είπε χθες Ρώσος διπλωμάτης, που υπηρετεί σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Και έχει απόλυτο δίκιο.
Υπό τη «σκιά» λοιπόν των κινητοποιήσεων των διπλωματών και της στοχευμένης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Alexander Grushko, όλα δείχνουν... πολύ χειρότερα. Κι ας προσπάθησε πολύ το ΥΠΕΞ να «ανεβάσει» επικοινωνιακά το θέμα της εδώ παρουσίας του Ρώσου αξιωματούχου, με αφορμή το συνέδριο για θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας που συνδιοργανώνουν το ελληνικό και το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Κι ας είπε ο κ. Δρούτσας μεταξύ άλλων, που στόχο είχαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, τα εξής: «Δε χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι οι διμερείς μας σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο σε όλους τους τομείς. Βασίζονται σε μία βαθιά φιλία των δύο λαών μας». Τάδε έφη ο Δημήτρης Δρούτσας ή πως λέμε, «χάντρες στους ιθαγενείς».

PISTOS788 είπε...

Ένας ΥΠΕΞ για κλάματα!
Ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος οδεύει από γκάφα σε γκάφα, λειτουργώντας ως επικεφαλής ΜΚΟ και απαξιώνοντας εντελώς το ΥΠΕΞ, καταβάλλει προσπάθεια να «μαζέψει» τα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις, για λογαριασμό του προϊσταμένου του πρωθυπουργού. Όμως, εις μάτην.
Οι Ρώσοι έχουν «χρεώσει» την ελληνική κυβέρνηση στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. Μάλιστα, δεν έχουν καμία αμφιβολία: η Αθήνα, είναι πλέον προτεκτοράτο της Ουάσινγκτον, λένε χαρακτηριστικά, χωρίς φωνή και χωρίς την παραμικρή δυνατότητα με αυτή την κυβέρνηση, αυτόνομης παρουσίας ή διεθνούς παρέμβασης.
Με τα διεθνή «σοσιαλιστικά» ερείσματα μάλιστα του Έλληνα πρωθυπουργού να «καίγονται» το ένα μετά το άλλο, τα πράγματα για την Αθήνα χειροτερεύουν συνεχώς...
Η «ακύρωση» από την προεκλογική κιόλας περίοδο (θυμηθείτε τι είπε για τους αγωγούς στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου) της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή στις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως ήταν φυσικό εξόργισε τη Μόσχα.
Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η Αθήνα, στο θέμα του ζωτικής γι’ αυτούς σημασίας αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, «κρύβεται» πίσω από τις βουλγαρικές αιτιάσεις, ενώ γελάνε με τις περιβαλλοντικές «ενστάσεις» που κάποιοι αναμασούν στην Ελλάδα.
Από την άλλη, η οργή των Αμερικανών για την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, έχει αποτυπωθεί στα τηλεγραφήματα των διπλωματικών τους αποστολών, που διέρρευσαν μέσω των wikileaks.
Έξαλλοι με τον Παπανδρέου οι Ρώσοι
Το τι λέγεται εδώ και καιρό στις ρωσικές διπλωματικές αποστολές στην Ευρώπη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν περιγράφεται! Ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Μόσχα.
Μια επίσκεψη, που είχε ως αποτέλεσμα και την ειρωνική δήλωση του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ (για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ), ο οποίος, αν και θετικά διακείμενος, δεν πίστευε στα αυτιά του, με τους συμβούλους του να λένε αργότερα ότι ο Παπανδρέου... τους κοροΐδευε!
Είναι φανερό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, στην προσπάθειά του να αποσπάσει την εύνοια των Αμερικανών, γύρισε την εξωτερική της χώρας μας πολλά χρόνια πίσω, απαξιώνοντάς την στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και καθιστώντας την υποτελή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κατεστημένο.
Τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι...
Η προσωπική επιστολή του συνδικαλιστή πρέσβη Δασκαρόλη, η οποία διέρρευσε στον Τύπο και περιείχε πολύ βαριές κατηγορίες κατά των αρμοδίων για την εξωτερική πολιτική της χώρας, προκάλεσε αμηχανία στο ΥΠΕΞ.
Φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία επιδίδεται διαρκώς σε μυστική διπλωματία (η συνάντηση στο Ερζερούμ και τα όσα έγιναν εκεί μιλούν από μόνα τους) την ώρα μάλιστα που «στραγγαλίζει» οικονομικά τους διπλωμάτες φορολογώντας την αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής, έχει αυξήσει κατακόρυφα τα μυστικά κονδύλια. Όπου, δεν υπάρχει το λεγόμενο αγγλιστί accountability, δηλαδή, η υποχρέωση λογοδοσίας...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"


Read more: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2011/05/blog-post_4860.html#ixzz1MhQURPvw

PISTOS788 είπε...

Επιστολή στον πρωθυπουργό
Προς τον κ. Πρωθυπουρφό Γεώργιο Α. Παπανδρέου

Κοινοποίηση:
Στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
Στα μέλη της Βουλής των Ελλήνων 15.05.2011


Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και με περισσή αγωνία για την οικτρή τύχη της πατρίδας μας, αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα.
Δεν είναι ακριβώς, στις προθέσεις μας, η όποια προσπάθεια επιμερισμού ευθυνών, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, καθώς πιστεύουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15-20 ετών βαρύνονται με τις ίδιες περίπου ενοχές.

Επειδή, ωστόσο, ουδόλως, ευθύνεται ο ελληνικός λαός, παρότι του ζητούνται συνεχείς και ολοένα πιο απάνθρωπες θυσίες, από το περίφημο Μνημόνιο, σκεφθήκαμε ότι επιβάλλεται να σας κοινοποιήσουμε τους προβληματισμούς μας, για να διευκολυνθεί έτσι η λήψη των αναγκαίων μέτρων. Τοσούτο μάλλον που, όπως θα διαπιστώσετε, από τα αποτελέσματα τελευταίων σχετικών δημοσκοπήσεων, οι προβληματισμοί μας αυτοί φαίνεται ότι απασχολούν συντριπτικό ποσοστό των συμπολιτών μας.

Κρίνουμε, επίσης, περιττό να επιχειρηματολογήσουμε, αναφορικά με την παντελή αδυναμία ευόδωσης των στόχων του Μνημονίου, που είναι πια αυταπόδεικτη. Πράγματι, το Μνημόνιο αφού επικαιροποιήθηκε αρκετές φορές, επιβάλλοντας συνεχώς πρόσθετες θυσίες στο λαό μας, και αφού ήδη η τρόικα μας υποχρέωσε να ενδώσουμε στη δραματική επιστροφή της αγοράς εργασίας μας, στις συνθήκες ζούγκλας, που επικρατούσαν στις αρχές του 19ου αιώνα, τώρα γίνεται ήδη συζήτηση για ένα νέο Μνημόνιο, με ακόμη επαχθέστερους όρους.
Αν υπήρχε, έστω και η παραμικρή ελπίδα, αυτές οι άγριες θυσίες να αποδώσουν και να σωθεί η Ελλάδα, να είστε βέβαιος κύριε Πρωθυπουργέ, ότι θα ήμασταν πρώτοι και καλύτεροι στις επάλξεις, όλοι εμείς οι Έλληνες καθηγητές, για να συνδράμουμε τις προσπάθειές σας. Πρόκειται, όμως, δυστυχώς, για Σισύφειο έργο. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να στεφθεί από επιτυχία αυτό το συνονθύλευμα, που βαπτίστηκε Μνημόνιο, αλλά ούτε και οι Λερναίες Ύδρες, στις οποίες αδιάκοπα εκφυλλίζεται. Αν, παρά ταύτα, καταδικαστούμε να παραμείνουμε δέσμιοι του Μνημονίου τότε, αφού ξεπουληθεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας- που όπως γνωρίζετε ανήκει στον ελληνικό λαό, και συνεπώς ουδείς έχει δικαίωμα να την αγγίξει χωρίς τη δική του συγκατάθεση-, αφού εξαθλιωθεί πλήρως ο λαός μας, και αφού οι ελληνικές πόλεις καταστούν αβίωτες, εξαιτίας της αναπότρεπτης κοινωνικής έκρηξης, τότε θα έρθει η ώρα για να συρθούμε σε αναδιαπραγμάτευση/αναδιάρθρωση του χρέους. Στη λύση, δηλαδή, που με τόση εμμονή αρνείστε, χωρίς όμως και να αναφέρετε πειστικά επιχειρήματα. Θα πρόκειται, ωστόσο τότε, για ελεγχόμενη πτώχευση, με τους δυσμενέστατους γερμανικούς όρους, που από κοινού και με το νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, θα οριστικοποιούν την Ελλάδα στην κατηγορία εκσυγχρονισμένης αποικίας του πλούσιου Βορρά. Συνθήκες δια βίου λιτότητας και υποτέλειας, διεύρυνσης των αναπτυξιακών ανισοτήτων μεταξύ κέντρου και ευρωπαϊκής περιφέρειας, και προσανατολισμός της οικονομίας προς δραστηριότητες που εξυπηρετούν τον ευρωπαїκό Βορρά.

PISTOS788 είπε...

Αντιλαμβανόμαστε, ασφαλώς, κύριε Πρωθυπουργέ, τους έντονους ενδοιασμούς σας να προβείτε στην καταγγελία αυτής της δανειακής σύμβασης, που όχι μόνο υπογράψατε, αλλά και όπως ήδη προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του ΔΝΤ, την προκαλέσατε, και μάλιστα σε χρόνο πολύ προγενέστερο από τό οριακό σημείο της αδυναμίας μας να δανειστούμε στις αγορές. Όμως, τα λάθη είναι ανθρώπινα, αρκεί να αναγνωρίζονται, να καταβάλλεται προσπάθεια να διορθωθούν και προπαντός να μην επιρρίπτονται σε ώμους αθώων.
Προκειμένου να πειστείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, για το πόσο εγκληματική είναι η εμμονή σας, να βασανίζετε και να διαλύετε τον ελληνικό λαό και την κοινωνική του συνοχή, με την επιβολή θυσιών χωρίς αντίκρισμα, θα αρκούσε να ρίξετε μια σύντομη ματιά στον υπολογιστή σας, και ειδικότερα στα όσα καθημερινώς αναφέρονται στο ελληνικό πρόβλημα, και παράλληλα στη μία και μοναδική διαθέσιμη λύση . Και, επιτέλους, διερωτηθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, με τι φόντα, με τι επιχειρήματα και με ποια λογική οι δικοί σας υπουργοί, αλλά κι εσείς ο ίδιος, διαφοροποιείστε με τόσο απόλυτο τρόπο από τις απόψεις πρωτοκλασάτων οικονομολόγων, εμμένοντας σε μια αδιέξοδη, για την Ελλάδα, πορεία.

PISTOS788 είπε...

Εμείς, οι υπογράφοντες Έλληνες καθηγητές, προτείνουμε να καταγγείλετε πάραυτα το Μνημόνιο, και βεβαίως να συνοδεύσετε αυτήν την καταγγελία με τα πολυάριθμα και αλληλοσυμπληρούμενα επιχειρήματα που διαθέτετε: επαχθές-απεχθές χρέος, απαίτηση πληρωμής κατοχικού δανείου και επανορθώσεων, νομικής φύσης ατέλειες κατά την υπογραφή του Μνημονίου –αντισυνταγματικότητά του, αλλά και επίκληση της δυσμενούς οικονομικής πολιτικής, για τις λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες, που πάγια ακολουθήθηκε από την ΕΕ-Ευρωζώνη. Ότι, δηλαδή, θα όφειλε να προβληθεί στις διαπραγματεύσεις, και πριν από την υπογραφή του Μνημονίου, που όμως δυστυχώς δεν έγιναν ποτέ.
Η καταγγελία του Μνημονίου, θα πρέπει ακόμη να συνδυαστεί με παύση πληρωμών των εξωτερικών μας υποχρεώσεων, μέχρις ότου προσδιοριστούν οι όροι της αναδιαπραγμάτευσης, που πάντως αναπότρεπτα θα περιλαμβάνουν και κάποιο κούρεμα. Το κούρεμα αυτό, που έχει ενσωματωθεί, εδώ και καιρό στις αγορές, εφόσον δεν υλοποιείται διογκώνεται καθημερινά.. Και ενώ άρχισε με από 30% του χρέους, ξεπερνά ήδη το 50%, προκειμένου να είναι αποτελεσματικό. Είναι, συνεπώς, ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε χρόνο και ότι πρέπει να βιαστούμε.
Έχουμε, βέβαια, πλήρη συνείδηση των μειονεκτημάτων και των κινδύνων ενός κουρέματος. Ωστόσο, εμείς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση της οποίας προίσταστε κύριε Πρωθυπουργέ, συγκρίνουμε τα αναμενόμενα δυσμενή αποτελέσματα αυτού του κουρέματος, με το χάος στο οποίο μας οδηγεί η παραμονή μας στο Μνημόνιο.

PISTOS788 είπε...

Καταλήγουμε, γι αυτό, στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή, και ότι το δίλημμα για αναδιάρθρωση ή για μη αναδιάρθρωση δεν είναι παρά ψευδοπρόβλημα. Αναφερόμαστε, στο σημείο αυτό, σε έναν από τους προσφιλέστερους όρους της κυβέρνησής σας, τους μονόδρομους, των οποίων η υιοθέτηση από την πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ, καθιστά άκρως προβληματική την αντικειμενική ενημέρωση μας. Και για μας υπάρχει, κάποτε, ο περιοριστικός όρος του μονόδρομου. Αλλά, σε αντίθεση με την κυβέρνησή σας, ως μονόδρομος για μας, τώρα, εμφανίζεται η αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση-κούρεμα του χρέους μας, που πρέπει να γίνει με όρους όσο γίνεται λιγότερο επώδυνους για την Ελλάδα, και όχι φυσικά το εγκληματικό Μνημόνιο.
Ουδόλως, εξάλλου, παραβλέπουμε τον κίνδυνο η αναδιάρθρωση-αναδιαπραγμάτευση, αλά ελληνικά, από κοινού με το κούρεμα και με τη στάση πληρωμών, να μας θέσει εκτός της Ευρωζώνης. Εκτιμούμε, καταρχήν, μικρό ως ελάχιστο αυτόν τον κίνδυνο, επειδή θα σήμαινε πρώτον την αρχή του τέλους του ευρώ, – κάτι που φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί από το διευθυντήριο της ΕΕ- αλλά και δεύτερον θα οδηγούσε σε ολοσχερή απώλεια των χρημάτων των δανειστών μας.
Ωστόσο, επειδή τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί, γι αυτό και επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη τα πάντα, στο μέτρο πάντοτε του δυνατού. Μια έξοδος, λοιπόν, από την Ευρωζώνη, αν και δεν έχει προηγούμενο, μπορεί ωστόσο να παρομοιωθεί με πολεμική σύρραξη, με πολύ δυσάρεστες συνέπειες. Ανάμεσα σε όσα μπορούν σχετικά να προβλεφθούν, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πανικός στις τράπεζες, υποτίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ, ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, και σνομπισμός των αγορών απέναντί μας, που όμως δεν διαρκεί πολύ, όπως φαίνεται από προηγούμενες εμπειρίες. Δεδομένου, ωστόσο, ότι θα πρόκειται για προγραμματισμένες κινήσεις, πιστεύουμε ότι το εύρος των αρνητικών αυτών συνεπειών θα είναι δυνατόν, μέχρις ορισμένου σημείου, να ελεγχθεί. Π.χ. θα μπορούσε να επιδιωχθεί, εκ των προτέρων εξασφάλιση κάποιου βαθμού συναίνεσης των εταίρων μας, μερική κρατικοποίηση τραπεζών, κρατική εγγύηση για τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Κυκλοφορεί, εξάλλου, ως εναλλακτική λύση, και η έξοδος προβληματικού μέλους από την Ευρωζώνη για, εκ των προτέρων, ορισμένο χρόνο με επάνοδό του στη συνέχεια.

PISTOS788 είπε...

Αποτελεί γενική ομολογία ότι η συμπεριφορά της ΕΕ απέναντί μας δεν ήταν αυτή της αλληλεγγύης. Και παρότι κατηγορηθήκαμε με σκαιότητα, αλλά συχνότατα άδικα, δεν κατορθώσαμε να ψελλίσουμε ούτε μια λέξη για την υπεράσπισή μας. Αντιθέτως, οι ηγέτες μας, έσκυψαν το κεφάλι και δέχθηκαν τον εξευτελιστικό ρόλο διαχειριστών σε ένα θέατρο του παράλογου. Τώρα, όμως, έχουμε εθνική υποχρέωση να
αγωνιστούμε για τη σωτηρία της πατρίδας μας και των παιδιών μας. Η ΕΕ-Ευρωζώνη αντιμετωπίζει τεράστια λειτουργικά προβλήματα, που απειλούν σοβαρά την επιβίωσή της. Και εμείς, στο χείλος πια του γκρεμού, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι το τόσο ασήκωτο βάρος του δημόσιου χρέους διαθέτει και άλλη όψη. Και αυτή η άλλη είναι το δικό μας ισχυρότατο όπλο.
Μια αναδιάρθρωση, με τις παραπάνω προδιαγραφές, θα ελάφρυνε σαφώς το βάρος της αντιμετώπισης του χρέους και θα περιόριζε αισθητά τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά όμως δεν θα ήταν πανάκεια. Σε πανάκεια, ωστόσο, θα μπορούσε να εξελιχθεί, αν ακολουθείτο και από ανάπτυξη. Ανάπτυξη, που φυσικά αποκλείεται όσο παραμένουμε με το Μνημόνιο. Για την ανάπτυξη της Ελλάδας, που προς το παρόν φαντάζει ως απραγματοποίητο όνειρο, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες, και ας σημειωθεί ότι ανάμεσά μας βρίσκονται αρκετοί με εξειδικευμένες γνώσεις, ιδέες και σχέδια, που θα βοηθούσαν αποφασιστικά αυτή την προσπάθεια. Οι πολύ δυσμενείς συνέπειες από την τυχόν έξοδό μας από το ευρώ, θα μπορούσαν έτσι και κάτω από ορισμένες συνθήκες να εξουδετερωθούν, σχετικά σύντομα, χάρη στις ευκολίες που εξασφαλίζει ένα εθνικό νόμισμα, όπως ανάμεσα σε άλλα είναι η δυνατότητα υποτίμησής του, η δημιουργία ελεγχόμενου πληθωρισμού, που θα ενθαρρύνει την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και η πιθανή επιβολή κάποιων περιοριστικών μέτρων στις εισαγωγές, για την ενίσχυση εθνικών παραγωγικών κλάδων.

PISTOS788 είπε...

Θεωρούμε, ακόμη, ότι απολύτως πρωταρχική ανάγκη της κάθε προσπάθειας για ανάπτυξη, επιβάλλεται να είναι μια ριζική αναδιανομή του εισοδήματος, καθώς η ανισοκατανομή, που ενισχύθηκε με όλα τα μέσα στην Ελλάδα –και όχι μόνο- τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, έχει αγγίξει εκείνο το ακραίο σημείο, πέρα από το οποίο παρεμποδίζεται πολύ σοβαρά η λειτουργία της οικονομίας και κάθε αναπτυξιακή της προσπάθεια.
Τέλος, αναφερόμαστε εντελώς ακροθιγώς στα εθνικά μας θέματα, των οποίων πολυάριθμες εξελίξεις μας πανικοβάλουν, αλλά και μας εξοργίζουν, και τα οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν μέσα στο καθεστώς υποτέλειας και μέσα στα όρια της περιφρόνησης, που μας επιφυλάσσονται από το Μνημόνιο. Συνεπώς, κι αν ακόμη υποτεθεί ότι θα δεχόμασταν την οικονομική μας υποδούλωση στο Μνημόνιο, έξω βέβαια από κάθε λογική, αυτή θα έπρεπε να αποκλειστεί με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, από τη στιγμή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική μας υπόσταση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Πρωθυπουργέ, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ζητήσουμε να προχωρήσετε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανεξάρτητο κράτος και οικονομία ικανή να προσβλέπει σε αναπτυξιακή διάσταση.


Οι Υπογράφοντες

1) Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη,
Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία

PISTOS788 είπε...

Αθήνα, 18/05/2011

"Γαλλικά" Αϊβαλιώτη προς ...Γερμανούς στην Βουλή: Να
πάρουν θέση οι Γερμανοί βουλευτές που επισκέπτονται
επίσημα την Ελλάδα για το πότε θα πληρώσει η Γερμανία τα
168 δις που μάς χρωστά από τις Γερμανικές πολεμικές
αποζημιώσεις, τα άλλα από τις μίζες της
SIEMENS και πότε επιτέλους θα δούμε αλληλεγγύη με την
λαθρομετανάστευση.

Ξεκαθαρίζοντας ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους
καλούς φίλους» ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος
του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης απευθύνθηκε στους
Γερμανούς βουλευτές της Γερμανο-Ελληνικής Ομάδας Φιλίας
που επισκέπτονται επίσημα την χώρα μας και
παρευρέθησαν στην Βουλή για ανταλλαγή απόψεων με τους
Έλληνες Βουλευτές.
Ο Κ. Αϊβαλιώτης καλωσόρισε στην Ελλάδα εκ μέρους του
ΛΑ.Ο.Σ. τους Γερμανούς Βουλευτές και ξεκαθάρισε εξαρχής
ότι θα τους έλεγε πράγματα που δεν θα τους ευχαριστούσαν
«αλλά λίγο τον ενδιαφέρει αυτό μπροστά στην απίστευτη
κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας». Ο Βουλευτής
του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε τις καταστροφές και τις κλεψιές
που υπέστη η Ελλάδα από την κτηνώδη ναζιστική κατοχή και
υπενθύμισε στους Γερμανούς Βουλευτές ότι «η Γερμανία
οφείλει 162 δις ευρώ από τις Γερμανικές πολεμικές
αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, χρήματα
που ισούνται με το 50% του Ελληνικού δημόσιου χρέους και
η Γερμανία οφείλει επιτέλους να μας τα καταβάλει».
Σε παρατήρηση Γερμανών βουλευτών ότι «δεν τους αρέσει
να ακούν για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο(!)» ο Κ. Αϊβαλιώτης
τόνισε ότι «ως Έλληνα βουλευτή δεν του αρέσει να βλέπει να
υποφέρουν οι Έλληνες όταν τους χρωστούν οι Γερμανοί
τόσα δις ευρώ» και ότι «το ζήτημα είναι θέμα ύψιστης
προτεραιότητας για τον ΛΑ.Ο.Σ. και αρνείται να κάνει πίσω,
όσο και αν δυσανασχετούν οι Γερμανοί πολιτικοί», ενώ
υπογράμμισε ότι «αν καταρρεύσουν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η
Πορτογαλία κλπ, τότε η πρώτη που θα χάσει είναι η
Γερμανία».
Ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε στους
Γερμανούς Βουλευτές ότι «ο όγκος εμπορίου μεταξύ
Ελλάδας και Γερμανίας ξεπέρασε πέρυσι τα 8 δις ευρώ»
καθώς και ότι «αγοράζουμε πανάκριβα και προβληματικά
γερμανικά οπλικά συστήματα τα οποία επιβαρύνουν κι άλλο
το δημόσιο χρέος μας» και κάλεσε τους Γερμανούς
βουλευτές να πληροφορήσουν την Βουλή πότε η Γερμανία
θα αφήσει τα «παιχνίδια» και «θα εξοφλήσει επιτέλους όσα
χρωστάει, γιατί ό,τι κάνει ως τώρα δημιουργεί μια μόνιμη σκιά
στις Ελληνογερμανικές σχέσεις, μια σκιά που δεν θα φύγει
μέχρι να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Γερμανίας».
Σε παρατήρηση Γερμανού Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή ότι
«η Γερμανία δίνει ήδη πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην
Ελλάδα» ο Κ. Αϊβαλιώτης θύμισε ότι «τον αφήνει αδιάφορο
αν ευχαριστούνται ή δυσαρεστούνται οι Γερμανοί Βουλευτές
με αυτά που ακούν γιατί θα πρέπει να θυμούνται ότι κανείς
δεν μας χαρίζει τίποτε και δανειζόμαστε πανάκριβα» ενώ
προσέθεσε ότι ως Μέλος της Εξεταστικής για την υπόθεση
SIEMENS είδε ένα απίστευτο «ράλλυ» μίζας το οποίο
επιβάρυνε το δημόσιο χρέος μας. «Αυτό το επαχθές
μέρος του χρέους μας είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε
για να μην το πληρώσουμε γιατί πρόκειται περί καθαρής
κλεψιάς» είπε ο Κ. Αϊβαλιώτης.
Σε παρατήρηση Γερμανού σοσιαλιστή βουλευτή ότι «θα
πρέπει η Ελλάδα να εκτιμήσει την αλληλεγγύη της
Γερμανίας» ο Κ. Αϊβαλιώτης είπε ότι «αυτή την αλληλεγγύη η
Γερμανία θα πρέπει να την δείξει έμπρακτα ελαφρώνοντας
την Ελληνική κοινωνία που έχει φορτωθεί 2 εκ.
λαθρομετανάστες, δηλαδή το 20% του πληθυσμού της» και
συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται άμεση κατάργηση του άδικου
Κανονισμού "ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2" που έχει μετατρέψει την Ελλάδα
σε πάρκινγκ εκατομμυρίων λαθρομεταναστών οι οποίοι θα
έπρεπε να πάνε στις πλούσιες χώρες της ΕΕ γιατί η Ελλάδα
δεν αντέχει».

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (5) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (76) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... (1) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ... (71) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (2) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) Ε-ΞΥΠΝΑ... (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (39) ΖΚΕ... (20) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (31) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟ... (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΡΓΗ. (1) ΟΥΑΙ (2) ΟΥΣΤ (1) ΟΥΣΤ. (1) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (63) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΟΝΟΣ... (1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (6) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (58) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. (1) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (8) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΥΝΤΟΜΑ... (1) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (6) ΤΟΓΙΟ; (28) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (6) UFOs (8) ZKE (6)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Αναγνώστες