Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

KΑΘ' ΗΜΕΡΑΝ ΒΙΟΣ


KΑΘ' ΗΜΕΡΑΝ ΒΙΟΣ
OΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ: ΕΓΝΟΙΕΣ, ΒΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΝΕΙΡΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ - ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
Τ.ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Υπάρχουν πολλών ειδών μοναξιές:
η μοναξιά του χρυσόψαρου στη γυάλα είναι η φοβισμένη μοναξιά
του πουλιού στο κλουβί είναι η βασανισμένη μοναξιά
του καλόγερου στη σκήτη του η ευδαιμονική μοναξιά
του άρρωστου πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, του μελλοθάνατου στο κελί του, η εναγώνια μοναξιά
του ενός μέσα στο πλήθος το αδιάφορο η απελπισμένη μοναξιά,
του ποιητή μέσα στα όνειρά του η γόνιμη μοναξιά.

Μα η μοναξιά του ανθρώπου μπροστά στο αίνιγμα της ύπαρξής του είναι η κορυφαία, η πιο τραγική κι αγιάτρευτη μοναξιά. Αυτή είναι η εσωτερική μοναξιά, η πιο αληθινή, η πιο μαρτυρική, που δεν γιατρεύεται και δεν παρηγοριέται με τίποτα.

Όμως κι η πιο σωτήρια, η πιο κερδοφόρα. Μέσα της βρίσκω τον βαθύν εαυτό μου, τον συλλαμβάνω, τον γνωρίζω, τον ελέγχω, τον παρατηρώ, νιώθω σαν το δέντρο που σκύβει και βλέπει τις ρίζες του. Το κέρδος μου πάντα ήτανε που μου άνοιγε τα σκοτεινά, τα αλλόκοτα και τα δαιδαλώδη, ενώ απάνω μου φυσούσε ο άνεμος των άλλων κόσμων...


Σημαίνει καμίνευμα σε υψηλές πνευματικές, μεταφυσικές θερμοκρασίες, σημαίνει μόχθο Σισύφου στο κακοτράχαλο βουνό του αινίγματος...
Κάθε φορά με γκρεμίζει για να με ξαναχτίσει απ’ την αρχή, με θεμέλια βαθύτερα. Χωρίς αυτήν τι θα ήμουν -ένα πάνω- κάτω, μια σκέτη αναπνοή, ένας εαυτός χωρίς αντίκρισμα...
(Λ. Παππά)

Εκείνοι που ανάμεσα στα πλήθη, δεν είναι ένας άλλος αριθμός...
είναι μαζί τους,
αλλά δεν είναι δικοί τους...


8 σχόλια:

zkcome είπε...

Ο ΚΑΘ'ΗΜΕΡΑΝ ΒΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ


Όλη τη χαρά να θεωρήσετε πως έχετε, αδελφοί μου, όταν περιπέσετε μέσα σε ποικίλες δοκιμασίες, γνωρίζοντας ότι η δοκιμή της πίστης σας κατεργάζεται υπομονή. Και η υπομονή ας έχει έργο τέλειο, για να είστε τέλειοι και ολόκληροι, χωρίς να σας λείπει τίποτε. Και αν κάποιος από εσάς έχει έλλειψη σοφίας, ας ζητά από το Θεό που δίνει σε όλους απλόχερα και χωρίς να επιπλήττει, και θα του δοθεί. Ας ζητάει όμως με πίστη, χωρίς καθόλου να αμφιβάλλει. Γιατί αυτός που αμφιβάλλει μοιάζει με κύμα της θάλασσας, που κινείται και ωθείται από τον άνεμο εδώ κι εκεί. Ας μη νομίζει, βεβαίως, ο άνθρωπος εκείνος ότι θα λάβει κάτι από τον Κύριο. είναι άνθρωπος δίγνωμος, ακατάστατος σε όλες τις οδούς του.

Ας καυχιέται, λοιπόν, ο αδελφός ο ταπεινός στην ανύψωσή του, και ο πλούσιος στην ταπείνωσή του, γιατί σαν άνθος χορταριού θα παρέλθει. Γιατί ανάτειλε ο ήλιος μαζί με τον καύσωνα και ξέρανε το χορτάρι και το άνθος του κατέπεσε και η ομορφιά της όψης του χάθηκε. Έτσι και ο πλούσιος θα μαραθεί μέσα στις πορείες της ζωής του.

Μακάριος είναι ο άνθρωπος που υπομένει δοκιμασία, γιατί όταν γίνει δόκιμος, θα λάβει το στέφανο της ζωής, τον οποίο [ο Κύριος] υποσχέθηκε σ' αυτούς που τον αγαπούν. Κανείς, όταν πειράζεται, ας μη λέει: «Από το Θεό πειράζομαι». Γιατί ο Θεός δεν πειράζεται από κακά και αυτός δεν πειράζει κανέναν. Αλλά καθένας πειράζεται από τη δική του επιθυμία, όταν έλκεται ισχυρά και δελεάζεται. Έπειτα η επιθυμία, όταν συλλάβει, γεννά την αμαρτία. και η αμαρτία, όταν αποπερατωθεί, γεννά το θάνατο.
Μην πλανιέστε, αδελφοί μου αγαπητοί. Κάθε δόση αγαθή και κάθε δώρο τέλειο είναι από επάνω και κατεβαίνει από τον Πατέρα των φώτων, κοντά στον οποίο δεν υπάρχει παραλλαγή φωτεινότητας ή σκιά που να πέφτει από την περιστροφή ουράνιων σωμάτων. Επειδή το θέλησε, μας γέννησε με το λόγο της αλήθειας, για να είμαστε η απαρχή των κτισμάτων του.

ΚΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ζ.Κ + Ε

Ανώνυμος είπε...

Peter

Μια μερα αναρωτιωμουνα...Η ζωη ειναι σκατα,εγκληματα βιασμοι ατελειωτοι αιωνιοι βασανισμοι ολοκληρων λαων 18 ημουν τοτε.Μονος στην αθηνα σαν φοιτητης ημουν τα οικονομικα ειναι σκατα τα μαθηματα πολλα οι απαιτησεις πολυωρες τι να πρωτοκανω ελεγα.Και ελεγα η ζωη ειναι σκατα!Αναρωτηθηκα τι το ωραιο εχει η ζωη μου?ειδηκα τωρα που ειμαι μονος.Η απαντηση που ενιωσα και ητανε εντονη ηταν...Η ζωη ειναι ωραια και μια αποδηξη ητανε...κοιτα εξω τον κοσμο και παρε μια βαθεια αναπνοη και κανε ηρεμος μια εκπνοη.Τοτε καταλαβα πως μαλλον φταιει το οτι δεν κανω μπαφους,δεν εβρησκα.Μετα απο 3-4 χρονια απεκτησα δουλεια χρηματα παρεες κτλ ολα ητανε τελεια!!! Οποτε ξανα-αναρωτηθηκα τι το ωραιο εχει η ζωη μου τωρα?Λεω εχω τα παντα[για εμενα]καιποιο ειναι το ποιο ωραιο πραγμα που εχω?Την απαντηση την εδωσα στον εαυτο μου αφθορμητα,κοιταξα εξω τον κοσμο και πηρα μια βαθεια αναπνοη και εκανα ηρεμος μια εκπνοη.Αυτο ητανε ενας τομος πολλων μαθηματων.Το ποιο ωραιο πραγμα ειναι οτι ζουμε και ας υπαρχουνε και καλητερες ζωες σε καλητερους κοσμους,οπου και εαν ζουμε δεν παυει να ειμαστε Θεοι της ζωης μας,να μην ειμαστε λυπημενοι για τιποτα και επειδει δεν μπορουμε να το προσαπθουμε και οταν το προσπαθουμε να το βλεπουμε σαν μαθημα υπερ μας,να λυπουμαστε μονο για τον χαμο της ψυχης μας.Και να προσεχουμε με τα συναισθηματα μας γιατι ολοι απο αυτα κινουμαστε και θα κινουμαστε,να τα προσεχουμε γιατι γινονται οδηγοι στην ζωη μας.

George Mantjoros είπε...

ΑΠΛΑ...ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ peter..

Μπατσιώκης Γιώργος είπε...

Και ξαφνικά ανοίγει ένα παραθυράκι στο νου. Έρχεται ένα φως. Τότε έχεις μια άλλη αίσθηση. Τότε το κατανοείς καλά. Όχι ως προς το ετυμολογικό. Μα με μια κατάνυξη και συναίσθηση και Θεία θαλπωρή. Και λες: Τι άλλο να λέω; Παρά μόνον, πάλιν και πολλάκις και συνεχώς: Κύριε ελέησον. Δίχως να βαριέσαι. Δίχως να κουράζεσαι. Αυτό τα λέει όλα. Δεν θέλει άλλα και πολλά. Μόνο ποιητικά μπορεί κανείς μερικές φορές να εκφρασθεί. Η προσευχή είναι ποίηση. Όλες οι προσευχές είναι ποιήματα. Οι ποιητές νιώθουν τους συνανθρώπους τους και τους παρηγορούν, όπως οι άγιοι. Είναι μεγάλη η ευλογία να συναντάς ένα ποιητή κι ένα άγιο. Οι άγιοι δεν θέλουν να αφήνουν πίσω τους ίχνη. Οι άνθρωποι μόνο αφήνουν πάνω τους τ’ αχνάρια της κακίας τους. Κύριε ελέησέ τους, δεν ξέρουν τι χάνουν και τι κάνουν.
Από το Αθωνικό Απόδειπνο....
Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου

Υπέροχη επιλογή "Enigma"
Καλημέρα Αδερφέ μου

PISTOS788 είπε...

zkcome

Αλλά καθένας πειράζεται από τη δική του επιθυμία, όταν έλκεται ισχυρά και δελεάζεται. Έπειτα η επιθυμία, όταν συλλάβει, γεννά την αμαρτία. και η αμαρτία, όταν αποπερατωθεί, γεννά το θάνατο.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΔΕΡΦΕ

ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΜΑΣ...ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...

明けましておめでとうございます=ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ...
ΖΚΕ=Gのkのメール

FOUTZITSOU!!!

PISTOS788 είπε...

Peter

ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΤΕΡ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ...

ΠΟΛΛΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...
ΚΥΡΙΟΣ=ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ...ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΥΡΙΟ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΤΕΡ,ΑΥΤΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ...

PISTOS788 είπε...

sagini

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ.

ΣΥΜΦΩΜΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ...

ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ...ΑΥΡΙΟ...

PISTOS788 είπε...

BornGR

ΟΜΟΡΦΟ...

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ...

ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΩΣ...
ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ...
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ...ΚΑΠΟΙΟΙ...


ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕΡΑ ...ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ!

Fake Macedonia

Fake Macedonia

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

2012 (2) 888 (2) ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ (1) ΑΘΑΝΑΤΟΙ (1) ΑΙΩΡΗΣΗ (1) ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ; (5) ΑΛΛΑ ΝΕΑ.... (76) ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ (7) ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (10) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... (1) ΑΡΧΙΚΗ (1) ΑΣΚΗΤΙΚΑ (2) ΑΣΤΕΙΑ (17) ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ (7) ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ... (71) ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. (5) ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ 'Η ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... (2) ΓΙΑΤΙ; (4) ΓΙΟΡΤΙΝΑ (1) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ (4) ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ (2) ΔΙΑΦΟΡΑ... (27) ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ (13) ΔΙΕΘΝΗ (8) ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (1) ΔΥΝΑΤΑ... (16) Ε (1) Ε-ΞΥΠΝΑ... (1) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ (1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ (2) ΕΛΛΑΔΑ (54) ΕΛΠΙΔΑ (5) ΕΜΒΟΛΙΑ (3) ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. (7) ΕΞΥΠΝΑ (1) ΕΠΑΦΙΚΟΙ (5) ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ... (2) ΕΥΤΟΠΙΑ (1) ΖΕΠΠΕΛΙΝ (2) ΖΚΕ (39) ΖΚΕ... (20) ΖΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ (3) Η ΣΙΒΥΛΛΑ ΜΑΣ (1) ΗΘΙΚΑ (4) ΗΡΩΙΚΑ (12) ΘΑΛΑΣΣΑ (1) ΘΑΥΜΑ (8) ΙΜΙΑ (2) ΙΣΤΟΡΙΚΑ (2) ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ (3) ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (2) ΚΟΙΝΩΝΙΑ (16) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. (1) ΚΟΥΤΟΒΙΚ (3) ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ (2) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ (2) ΜΑΓΕΙΑ (4) ΜΑΤΡΙΞ (1) ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (31) ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (5) ΝΑΖΙ UFO (3) ΝΑΖΙ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ (3) ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ (7) ΟΜΑΔΑ-Ε (1) ΟΜΟ... (1) ΟΜΟΡΦΑ (6) ΟΡΓΗ. (1) ΟΥΑΙ (2) ΟΥΣΤ (1) ΟΥΣΤ. (1) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ-ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ... (1) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ (3) ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ (6) ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ (5) ΠΕΡΙΕΡΓΑ (16) ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (63) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (52) ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (2) ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΨΕΜΑΤΑ (3) ΠΟΝΟΣ... (1) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ (11) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. (8) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ (4) ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ (2) ΠΡΟΣΕΧΩΣ... (6) ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ (5) ΠΡΟΧΩ... (58) ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. (1) ΡΑΠ (1) ΡΟΜΠΟΤ (5) ΣΠΑΣΙΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ... (3) ΣΥΜΒΟΛΑ (1) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. (3) ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... (8) ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ (20) ΣΥΝΤΟΜΑ... (1) ΣΧΕΣΕΙΣ (11) ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (1) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (9) ΤΟ ΕΛΕΟΣ (1) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ... (7) ΤΟΓΙΟ (6) ΤΟΓΙΟ; (28) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (33) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΝΑ (12) ΤΣΙΠΑΚΙ... (7) ΥΓΕΙΑ. (1) ΥΠΝΩΤΙΣΜΟΣ (1) ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ (2) ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ (1) ΦΟΒΙΕΣ (2) ΩΡΑΙΑ (44) BLUE BEAM (2) Chemtrails (3) Dr.MASARU EMOTO (1) H.A.A.R.P (2) THE ORION CONSPIRACY (1) Two Steps From Hell (6) UFOs (8) ZKE (6)

ΖΚΕ

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ,ΡΙΞΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

ΑΝ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ,ΚΛΕΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ,ΜΗ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Αναγνώστες